Judecătorul Horaţius Dumbravă este noul preşedinte al CSM

tribunal
tribunal

Judecătorul Horaţius Dumbravă este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, el fiind ales, vineri, în şedinţa de constituire a noului CSM, cu 15 voturi "pentru" şi trei "împotrivă", un vot fiind nul.

După ce şi-a prezentat proiectul de management, membrii CSM s-au retras pentru a decide asupra candidaturii lui Horaţius Dumbravă la şefia Consiliului.

În urma votului, judecătorul Horaţius Dumbravă, preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş, a fost ales la conducerea forului, cu 15 voturi "pentru" şi trei "împotrivă", un vot fiind declarat nul, informează Mediafax

Dumbravă a cerut tututor membrilor CSM să îşi dea demisiile din funcţiile de conducere de la instanţele şi parchetele unde activează.

El a anunţat că îşi va da demisia de la conducerea Curţii de Apel Târgu Mureş şi că se va suspenda din Uniunea Naţională a Judecătorilor din România.

Horațius Dumbravă s-a născut în 1 august 1971, este căsătorit şi are doi copii, în vârstă de 16 şi, respectiv, 11 ani.

Din 2009, este preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş. Anterior, el a fost judecător la Curtea de Apel Târgu Mureş, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ (din septembrie 2004), la Tribunalul Mureş (noiembrie 2001 - august 2004, Secţia penală), la Judecătoria Târgu-Mureş (ianuarie 2000 - octombrie 2001, specializat în judecarea cauzelor penale).

În perioada iunie 1999-decembrie 2000, Dumbravă a fost prim-procuror al Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, iar din decembrie 1996 şi până în iunie 1999 a fost procuror la Parchetul Judecătoriei Târgu Mureş.

Dumbravă este licenţiat în ştiinţe juridice, promoţia 1996 a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi în filosofie, promoţia 1995 a Facultăţii de Filosofie.

Între anii 1999-2001, Horaţius Dumbravă a fost preparator universitar la Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş, în specialitatea drept penal şi drept procesual penal.

Dumbravă este membru fondator al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, membru fondator, preşedinte (martie 2006 - aprilie 2007) al Asociaţiei "Societatea pentru Justiţie" (SoJust), iar în perioada 2003-2007 a fost membru al Asociaţiei Magistraţilor din România - Filiala Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel