EXCLUSIV  Judecătoarea Mona Pivniceru: Ghid de audiere a copilului în proceduri judiciare

Marți dimineață, a fost lansat la București ”Ghidul de audiere a copilului în proceduri judiciare”. 

Lucrarea, foarte importantă, încearcă să umple un gol de procedură în audierea copiilor în instanțele de judecată.

Deși copiii sunt implicați adesea în procedurile judiciare nu se poate spune că justiția este întotdeauna adaptată la situațiile acestora. Prezența cadrelor intimidante, lipsa de informații și explicații adaptate vârstei copilului, adaptarea insuficientă a conceptului de familie, procedurile excesiv de lungi sau, dimpotrivă, excesiv de expeditive, precum și lipsa unor standarde în privința audierii acestora pot duce la încălcarea garanțiilor privitoare la drepturile copilului, precum și la retraumatizarea lui - se spune în prefață cărții.

Lucrarea este realizată de prof. univ. dr. Mona Maria Pivniceru și de dr. Cătălin Luca, judecător Vlad Ciofu, judecător Sofia Luca și judecător Daniel Mirǎuțǎ.

Cartea este realizată în parteneriat cu UNICEF și editura Hamangiu. Prof. univ. dr. Mona Maria Pivniceru are o activitate didactică și profesională absolut impresionantă, fiind un reper pentru magistrații și juriștii din România. Prof. Pivniceru a ocupat succesiv funcțiile de judecător de Înalta Curte, Ministru al Justiției și judecător al Curții Constituționale a României.

Redăm mai jos integral introducerea profesorului Mona Pivniceru pentru o lucrare ce ar trebui să devină Biblia tuturor completelor ce lucrează cu minori: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel