Judecătoare, filmată în timp ce săruta un criminal periculos, după condamnarea acestuia la închisoare pe viață - VIDEO

Judecătoare, filmată în timp ce săruta un criminal periculos, după condamnarea acestuia la închisoare pe viață / Captură video World News
Judecătoare, filmată în timp ce săruta un criminal periculos, după condamnarea acestuia la închisoare pe viață / Captură video World News

O judecătoare surprinsă în timp ce săruta un criminal, după condamnarea acestuia la închisoare pe viață.

O judecătoare din Argentina a fost surprinsă sărutând un criminal, după condamnarea acestuia la închisoare pe viață. Ea fusese singura magistrată din complet care s-a opus sentinței. Acum femeia este cercetată disciplinar, scrie Buenos Aires Times.

Autoritățile judiciare din provincia Chubut au deschis proceduri disciplinare împotriva unui judecător pentru a investiga presupusa „comportament inadecvat”, după ce magistratul a fost surprins de camere sărutând un prizonier extrem de periculos pe care tribunalul ei îl condamnase anterior la închisoare pe viață.

Curtea Superioară de Justiție a provinciei a confirmat marți că au fost deschise proceduri administrative împotriva judecătorului Comodoro Rivadavia, Mariel Suárez, după ce au fost difuzate înregistrări video pe internet care îi arată pe ea și pe deținutul Cristian „Mai” Bustos împreună la Institutul Penitenciar (IPP) din Trelew.

Individul a fost condamnat pentru că a ucis un polițist

În videoclip, ea poate fi văzută sărutând prizonierul, care a fost condamnat la închisoare pe viață pe 22 decembrie anul trecut pentru uciderea în 2008 a polițistului Leandro ‘Tito’ Roberts în Corcovado.

Incidentul a avut loc pe 29 decembrie, la doar o săptămână după ce Bustos fusese condamnat la închisoare pe viață. Potrivit rapoartelor din presa locală, el a recunoscut în timpul procesului că l-a împușcat pe Roberts.

Suárez a fost unul dintre cei trei magistrați care conduceau instanța, solicitând în schimb aplicarea unei pedepse mai mici. Judecătoarele María Laura Martini și Ximena Miranda Nastovici au susținut o condamnare pe viață în spatele gratiilor.

„În urma unei comunicări formale adresate miniștrilor în instanță, o întâlnire solicitată de un judecător penal al districtului Comodoro Rivadavia și de un deținut găzduit în respectivul centru penitenciar, considerat extrem de periculos și recent condamnat, a ieșit la iveală”, a declarat Curtea Superioară de Justiție a lui Chubut într-un comunicat.

„Din informațiile comunicate de IPP reiese că judecătorul a avut o conduită inadecvată pentru un magistrat. Procedura are ca scop elucidarea împrejurărilor întâlnirii dintre un judecător și o persoană condamnată, durata întâlnirii și caracteristicile acesteia, care ar putea implica încălcări ale Legii Eticii Publice și/sau ale Regulamentului Intern General al Justiției”, se precizează în același comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel