Judecătoare care nu poate justifica 6 milioane de euro, promovată de CSM la Curtea de Apel București

Judecătoare care nu poate justifica 6 milioane de euro, promovată de CSM la Curtea de Apel București / Foto: Pixabay
Judecătoare care nu poate justifica 6 milioane de euro, promovată de CSM la Curtea de Apel București / Foto: Pixabay

Cristina-Gabriela Mazilu, judecătoarea acuzată de ANI că nu poate justifica o avere de peste 6 milioane de euro, a fost promovată de CSM la Curtea de Apel București.

Cristina-Gabriela Mazilu, judecătoarea acuzată de Agenția Națională pentru Integritate că nu poate justifica o avere de peste 6 milioane de euro a fost promovată de CSM la Curtea de Apel București, transmite Antena 3 CNN. În 2015 magistratul a fost cercetat de DIICOT privind credite frauduloase.

"CSM a probat transferul judecătoarei Gabriela Mazilu începând cu ianuarie 2024 de la Tribunalul București la Curtea de Apel București. Ea figurează deja în componența secției a 5-a civile de la această instanță. Promovarea judecătoarei Gabriela Mazilu vine după ce la începutul lunii octombrie Agenția Națională de Integritate a descoperit o diferență nejustificată de peste 6 milioane de euro între averea dobândită și veniturile realizate de judecătoare.

Tot atunci ANI a anunțat că un funcționar public are statul special în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu poate justifica 250.000 de euro. În cazul celor doi, Agenția Națională pentru Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București în vederea începerii acțiunii de control.

Întâmplarea face ca atât judecătoarea Gabriela Mazilu, cât și funcționarul cu statul special, au fost cercetați de DIICOT în 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate prin intermediul unei bănci în care ar fi fost implicat și omul de afaceri Remus Ruică", a relatat Andrei Naiță, corespondent Antena 3 CNN.

Ce salariu are judecătoarea Cristina-Gabriela Mazilu

Potrivit inspectorilor Agenţiei Naționale de Integritate, judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu nu avea în declaraţia de avere din acest an niciun imobil, teren sau maşină. În plus, judecătoarea nu deține nici depozite în lei sau valută şi a câştigat anul acesta, în medie, aproape 4.900 de euro pe luna. Adică nu ar depăşi 60 de mii de euro pe an.

"În perioada 2009 - 2010 familia Mazilu - Aparaschivei a încasat pese 5 milioane de euro din împrumuturi acordate fraudulos unor clienţi pe care Relu Aparaschivei îi ducea personal la banca şi care reuşeau, cu ajutorul unor angajaţi implicaţi în schema infracţională să obţină credite de 3 milioane de euro. Banii au fost transferați din conturile băncii direct în conturile a 3 firme controlate de Aparaschivei şi au fost folosiţi ca avans pentru acordarea unor credite şi mai mari, in valoare de aproape 8 milioane de euro", spune Cristina Filip, reporter Observator.

Anul acesta cazul a fost clasat pentru că faptele s-au prescris. Şi poliţistul a scăpat de acuzaţii în martie anul acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel