Jucării în valoare de miliarde au invadat Europa

Uniunea Europeană a importat jucării în valoare de 7,2 miliarde de dolari, în 2016.

Uniunea Europeană este un importator net de jucării din restul lumii, valoarea exporturilor spre ţările non-UE fiind de aproape cinci ori mai mică decât valoarea importurilor din aceste ţări, arată datele publicat marţi de Eurostat.

Conform sursei citate, Uniunea Europeană a importat, în 2016, jucării în valoare de aproape 7,2 miliarde de euro şi a exportat jucării de aproape 1,5 miliarde de euro. Valoarea jucăriilor importate în UE a crescut cu aproape 70% în ultimii zece ani.

China este cel mai mare furnizor de jucării către UE, fiind responsabilă pentru 85% din jucăriile importate de UE în 2016, cu mult în faţa Hong Kong-ului (4%) şi Vietnamului (2%). Mai mult de jumătate din importurile de jucării ale UE au mers spre Marea Britanie (27%), Germania (16%) şi Olanda (10%).

Pe de altă parte, UE exportă jucării în principal în Elveţia şi Rusia (ambele fiind responsabile pentru 15% din exporturile de jucării) şi SUA (13%). De asemenea, peste jumătate din jucăriile exportate de UE au provenit din Cehia (32%) şi Germania (29%).

România a importat în 2016 jucării în valoare de 50,6 milioane de euro, dublu faţă de 23 de milioane de euro în cazul Portugaliei, dar mai puţin decât Slovacia, cu 53,5 milioane de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel