Jubileul de diamant: Spectacol grandios pe Tamisa

Capriciile vremii nefavorabile nu i-a sechestrat în case pe britanicii și turiștii, veniți din toate colțurile lumii,  dornici să urmărească live parada grandioasă a celor peste 1000 de ambarcațiuni de la Londra. Evenimentul organizat sâmbătă pe Tamisa a fost dedicat Jubileului de diamant, la împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Sute de mii de participanți la festivitățile dedicate Jubileului de diamant au urmărit de-o parte și de alta a Tamisei marea defilare nautică organizată în cinstea urcării pe tron, în urmă cu 60 de ani, a reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a, eveniment care nu a mai fost organizat din secolul al XVII-lea, de pe vremea regelui Charles al II-lea.

Cele peste 1.000 de ambarcațiuni, venite din diverse zone ale lumii, au parcurs aproximativ 11 kilometri pe Tamisa. Vaporaşe cu vâsle, cu aburi, cu motor, veliere - caiace, gondole, vaporașe și baleniere - au luat startul spre celebrul Tower Bridge, la ora locală 14.30 (16.30, ora României).

Îmbrăcată într-o haină albă, regina Elisabeta a II-a a urmărit marea paradă împreună cu prințul consort, Ducele de Edinburgh, și mai mulți membri ai familiei regale, dintr-o barjă special amenajată pentru această ocazie și vopsită în culorile roşu şi auriu. Haina reginei, creată special de designerul ei oficial, Angela Kelly, a fost decorată cu strasuri de culoarea fildeşului şi cristale Swarovski, pentru a reflecta apa Tamisei.

"Anul trecut, în timpul nunţii (a prinţului William cu Kate Middleton, n.r.), era o mare de oameni. Trebuie să fim în primele rânduri", a explicat Kelly Craig, în vârstă de 41 de ani, una dintre primele venite. "Este familia regală. Acest lucru înseamnă să fii englez adevărat", a comentat o altă femeie venită la eveniment, citează Antena 3

Pentru cei care nu au avut norocul să găsească un loc pe malurile Tamisei, de-a lungul fluviului au fost instalate 50 de ecrane uriaşe, unde au putut urmări spectacolul unic al paradei ambarcațiunilor.

Pentru asigurarea ordinii publice la parada organizată în cea de-a doua zi dedicată festivităților Jubileului de diamant, din cele patru, au fost mobilizați 5.500 de poliţişti şi 7.000 de voluntari.

Cel mai mare spectacol de pe Tamisa, din ultimii 350 de ani, continuă și la această oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel