Juan Guaido, întoarcere în Venezuela. Apel la manifestaţii

Juan Guaido
Juan Guaido

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a anunţat, printr-un mesaj postat duminică pe Twitter, că luni se va întoarce la Caracas după un mini-turneu în America de Sud şi face apel la populaţie să manifesteze cu această ocazie, informează AFP. 

'Îmi anunţ întoarcerea în ţară. Fac apel la poporul venezuelean să se adune în toată ţara mâine la ora 11.00 (15.00 GMT)', a scris Guaido, care a încălcat o interdicţie de ieşire din ţară deplasându-se în Columbia vecină, apoi în Brazilia, Paraguay, Argentina şi în cele din urmă în Ecuador.

Alegere dificilă pentru Maduro

Juan Guaido, preşedinte interimar recunoscut la sfârşitul lunii ianuarie de circa 50 de ţări, le cere susţinătorilor săi să fie 'atenţi la conturi verificate' pe reţelele de socializare care îi vor informa despre locurile de adunare. 'Va fi bine, pentru că suntem împreună. Haide, Venezuela!', a adăugat el. Întoarcerea opozantului reprezintă o sfidare pentru preşedintele Nicolas Maduro, care trebuie să decidă dacă îl arestează, cu riscul de a provoca o reacţie puternică internaţională în special din partea SUA, sau îl va lăsa să revină fără probleme, ceea ce va submina autoritatea şefului statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel