Jon Huntsman, confirmat ambasador SUA în Rusia. Urmează votul în Senat

Comisia pentru afaceri externe a Senatului SUA a votat în unanimitate marți în favoarea confirmării lui Jon Huntsman ca ambasador în Rusia, deschizând calea către aprobarea sa de către plenul camerei superioare a parlamentului american, transmite Reuters

Huntsman, fost guvernator al statului american Utah, a declarat la audierea sa de confirmare de la 19 septembrie că nu există "nicio îndoială" că Rusia a intervenit în alegerile din 2016 din SUA și s-a angajat să abordeze acest subiect cu guvernul de la Moscova.

Votul în plenul Senatului pentru confirmarea lui Huntsman ca primul ambasador al lui Donald Trump în Rusia încă nu a fost programat.

Republican moderat și de religie mormonă, Huntsman, în vârstă de 57 de ani, a fost trimis de fostul președinte Barack Obama ca ambasador în China, din 2009 până în 2011 și vorbește fluent dialectul mandarin al limbii chineze. A mai fost ambasador în Singapore, în 1992-1993, în mandatul președintelui George Bush senior. La vremea respectivă, el a fost cel mai tânăr ambasador american din ultimii 100 de ani. Numele său a fost vehiculat și ca de secretar de stat în administrația Trump, dar în cele din urmă pe post a fost numit Rex Tillerson, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel