Joe Biden va participa la un summit extraordinar al NATO, la Bruxelles / UPDATE

Joe Biden
Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la un summit extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Ambasada americană de la sediul NATO.

„Preşedintele Biden vine, săptămâna viitoare, la sediul Alianţei Nord-Atlantice pentru a participa la o reuniune extraordinară a liderilor naţiunilor aliate din cadrul NATO", a comunicat, marţi seară, Misiunea SUA la NATO, prin Twitter.

Secretarul general Jens Stoltenberg a anunţat convocarea unui summit extraordinar al NATO pe 24 martie. „Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, susţinerea noastră puternică pentru Ucraina şi noi acţiuni de consolidare a apărării NATO şi capabilităţilor pentru descurajare. În acest moment critic, America de Nord şi Europa trebuie să continue să fie împreună", a anunţat Jens Stoltenberg, tot pe Twitter.

UPDATE: Ministrul polonez de Externe a declarat, tot marţi, că „pare foarte probabilă” o vizită a preşedintelui american în Polonia, cu ocazia deplasării liderului de la Casa Albă în Europa, potrivit agenţiei poloneze de ştiri PAP.

Citește și: Interdicţii de intrare în Rusia pentru Joe Biden, Justin Trudeau şi alţi oficiali din SUA şi Canada

Amintim că Administraţia de la Moscova a anunţat că membrii Administraţiei SUA, vizaţi de sancţiuni, inclusiv preşedintele Joseph Biden, dar şi oficiali guvernamentali din Canada, vor avea interdicţii de intrare pe teritoriul Rusiei.

„Începând din 15 martie, pe lista neagră a persoanelor care nu pot intra pe teritoriul Federaţiei Ruse figurează premierul Canadei, Justin Trudeau, precum şi miniştrii de Externe şi ai Apărării, Melanie Joly şi Anita Anand", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de CNN.

Instituţia a precizat că măsura interdicţiei de călătorie pe teritoriul Rusiei li se aplică şi oficialilor americani vizaţi de sancţiuni, inclusiv preşedintelui Joseph Biden, potrivit Sky News.

Rusia semnalează că oficialii americani şi canadieni vizaţi de sancţiuni vor avea blocate activele bancare pe care le-ar deţine în Rusia. Sancţiunile vor fi aplicate de instituţiile guvernamentale ruse şi de autorităţile de reglementare în domeniul bancar.

Rusia a anunţat, marţi, sancţiuni împotriva preşedintelui Statelor Unite, Joseph Biden, şi a altor membri ai Administraţiei de la Washington. Sancţiunile Moscovei, o ripostă la măsurile masive impuse de Occident împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina, îi vizează pe preşedintele Joseph Biden, pe secretarul de Stat Antony Blinken, pe şeful Pentagonului, Lloyd Austin, pe consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, Jake Sullivan, şi pe William Burns, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), informează BBC News. De asemenea, conform agenţiei Interfax, sunt vizaţi de sancţiuni Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, Jennifer (Jen) Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, adjunctul consilierului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, Daleep Singh, directorul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională, Samantha Power, Hunter Biden, fiul lui Joseph Biden, fostul candidat la preşedinţie şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton, subsecretarul american al Trezoreriei, Adewale Adeyemo, şi Reta Jo Lewis, preşedintele Băncii americane pentru Import-Export.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel