Jocuri subterane în Comisia Europeană: comisar scos din schemă

Alenka Bratusek și Jean-Claude Juncker
Alenka Bratusek și Jean-Claude Juncker

Grupul social-democraților din Parlamentul European (PE) a indentificat-o pe reprezentanta Sloveniei drept veriga slabă a noii Comisii Europene. Deși cele mai multe critici s-au îndreptat împotriva propunerilor Ungariei și Spaniei, S&D ar urma ca la audierile din PE să pună tunurile pe Alenka Bratusek, spun surse citate de European Voice.

Miguel Arias Canete, nominalizarea Spaniei, a devenit ținta criticilor din cauza remarcilor sale sexiste din timpul alegerilor europarlamentare. Numirea sa în funcția de comisar pentru Climă și Energie a fost atacată dur de ecologiști și de cei de centru-stânga din pricina legăturilor sale cu industria petrolieră. 

Nominalizarea Ungariei, Tibor Navracsics, nu este nici ea agreată de o parte a legislatorilor, deoarece provine din FIDESZ, partidul de guvernământ condus de Viktor Orban, acuzat de multiple derapaje democratice.

Culisele Comisiei Europene: Juncker, afront la adresa Angelei Merkel

Canete și Navracsis sunt amândoi membri ai PPE, familie europeană care formează o coaliție cu P&S. Porivit surselor European Voice, eurodeputații S&D îi vor lăsa pe verzi să se ocupe de spaniol, în timp ce maghiarul va intra în colimatorul extremei-stângi. Deși social-democrații și popularii vor fi critici cu cei doi, vor vota în favoarea lor.

În schimb, cele două grupuri vor sări la gâtul lui Bratusek. Ea este membru al ALDE, astfel că un vot împotrivă nu va deranja coaliția P&S-PPE. Centru-stânga va vota împotriva nominalizării ei. Nu este clar dacă popularii vor urma această linie.

Bratusek este criticată pentru lipsa de experiență. A fost premier în Slovenia doar un an și s-a nominalizat pe sine pentru o funcție de comisar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel