Jocul ”Balena Albastră”. Mai mulți copii s-au automutilat

Diana Popescu / 31 Martie 2017 / 16:24 Salveaza PDF Comentarii

Jocul ”Balena albastră” face noi victime. După ce nouă copii s-au automutilat la o școală din Argeș, încă șapte adolescenți din Galați le-au urmat exemplul.

Şapte elevi de la şcoala generală din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, au intrat în atenţia autorităţilor după ce s-a descoperit că au răni pe mâini a căror origine refuzau să o dezvăluie.

Șapte adolescenţi, elevi în clasa  a V-a şi a VI-a ai unei școli din Braniștea, s-au tăiat cu obiecte ascuţite, posibil cuţite, pe antebraţe după ce au jucat ”Balena albastră”.

Acest lucru a ieşit la iveală după ce dascălii au efectuat un control la uniforme pe 21 martie.

”Şapte copii sunt tăiaţi la mână. Sunt tăieturi drepte, pe antebraţ. Am chemat imediat părinţii, iar în urma discuţiilor am aflat că unul dintre aceştia şi-a surprins copilul jucând ”Balena albastră”. Ceilalţi părinţi au aflat de la noi despre joc şi automutilare. Ceilalţi şase copii nu au recunoscut că au jucat acest joc, dar au tăieturi pe antebraţe”, a declarat Mariana Toma, directorul şcolii gimnaziale ”Unirea” din Braniştea, pentru Adevărul.

Conducerii şcolii a anunţat Poliţia, care a demarat o anchetă. Oamenii legii i-au audiat atât pe elevii care s-au automutilat, cât şi pe părinţii acestora, la discuţii asistând şi un psiholog.

Jocul ”Balena Albastră” presupune îndeplinirea mai multor sarcini pe parcursul a 50 de zile, provocări lansate de un „administrator”. Tinerii care intră în joc trebuie să trimită dovezi foto că au dus la bun sfârşit sarcinile. La finalul celor 50 de zile, câştigi jocul prin sinucidere.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25