Joan Laporta, președinte FC Barcelona. 5 probleme care au nevoie urgentă de rezolvare

Joan Laporta, președinte între 2003 și 2010. Un nou mandat din 2021 până în 2026
Joan Laporta, președinte între 2003 și 2010. Un nou mandat din 2021 până în 2026

Joan Laporta a câștigat alegerile prezidențiale de FC Barcelona și a devenit din nou președinte, după 11 ani, însă acesta dă piept unor probleme foarte dificile cărora trebuie să le găsească urgent rezolvare.

Conform Marca, în total sunt 5 probleme apăsătoare care au nevoie de rezolvare urgentă.

Lionel Messi

Prima problemă este contractul lui Lionel Messi, care a dorit să plece la finalul verii trecute de la clubul catalan care l-a crescut. Mai apoi, contractul de peste 500 milioane de euro pe care l-a avut cu FC Barcelona i-a oripilat pe unii catalani. Joan Laporta consideră că Lionel Messi va rămâne la Barcelona, iar prețul contractului său este justificat.

Structura clubului

Chiar dacă FC Barcelona este statistic favorită la titlu, după egalul dintre Atletico Madrid și Real Madrid, fanii cunosc problemele de structură și dificultățile legate de „garda veche” din vestiar. Până acum, Laporta nu a venit public cu un plan, însă Mateu Alemany este așteptat să devină CEO, ținând cont că este mâna dreaptă a președintelui ales. Jordi Cruyff este așteptat să devină director sportiv.

Piața transferurilor

Piața transferurilor, care încă nu a trecut de impactul pandemiei, este una extrem de dificilă. Catalanii nu mai au bani de cheltuit, iar nota de plată a salariilor este una extrem de costisitoare. Acum, Philippe Coutinho și Samuel Umtiti urmează să fie vânduți, în timp ce Sergio Aguero ar putea veni pe gratis. Eric Garcia este dorit de antrenorul Ronald Koeman și ar putea ajunge gratis, din vară, în timp ce Georginio Wijnaldum și Memphis Depay sunt și ei țintele olandezului.

Lipsa spiritului catalan

Chiar dacă Barcelona are o istorie extrem de bogată, clubul nu are mulți foști jucători în structură. Victor Valdes s-a întors foarte puțin timp, în mandatul lui Bartomeu, în timp ce Puyol l-a refuzat pe fostul președinte. Acum, situația trebuie reglată cu fostele legende ale clubului.

Datorii enorme

Clubul are datorii de peste un miliard de euro, iar 700 de milioane de euro trebuie să fie plătite cât mai repede debitorilor. Acum, este o urgență nevoie de bani, iar sursele de finanțare pot fi: sponsori, mai mulți membri cotizanți, mai multe tricouri vândute și alte metode. Salariile trebuie și ele reajustate.

Când vine vorba de proiectul privind stadionul Camp Nou, Laporta este de acord că situația nu mai poate fi întârziată multă vreme. Stadionul are nevoie de mult dorita renovare și noul președinte a vorbit despre modul cum provocările nu îl sperie, ci doar îl motivează. Acesta a menționat modul în care Real Madrid și alți rivali au reușit să pună în mișcare proiecte similare, așteptând ca anul 2024, a 125-a aniversare a clubului, să marcheze și completarea stadionului reîmprospătat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel