Jerry Springer Show se încheie după 27 de ani

 Emisiunea "The Jerry Springer Show", simbol al formatului "thrash TV" ("televiziune-pubelă"), în care au abundat înjurături, vulgarităţi şi confruntări fizice, se va opri după o prezenţă de 27 de ani pe micile ecrane americane, la finalul contractului său cu grupul NBCUniversal, au dezvăluit joi pentru AFP mai multe surse concordante. 

Postul american CW, un joint-venture între grupul CBS şi studioul Warner Bros, a preluat contractul de la NBCUniversal, însă nu a comandat noi episoade pentru această emisiune TV, a precizat o purtătoare de cuvânt. 

Televiziunea CW va difuza episoade deja filmate şi, în mare parte, deja difuzate, a dezvăluit aceeaşi sursă, confirmând astfel o informaţie publicată în premieră de site-ul Broadcasting and Cable. 

Lansată în septembrie 1991, emisiunea "The Jerry Springer Show" era iniţial un talk-show clasic, orientat spre subiecte care marcau societatea şi actualitatea politică din Statele Unite. 

Jerry Springer, avocat şi politician, primar al oraşului Cincinnati din statul Ohio timp de un an, în 1977, era prezentatorul show-ului, pe care îl conducea într-un stil aproape poliţienesc. 

Emisiune de tip senzațional 

Dar, după câţiva ani, pentru a-şi spori audienţa, acest fiu al unor imigranţi evrei de origine germană a schimbat radical tonul programului său, orientându-se spre căutarea cu orice preţ a senzaţionalului. 

În majoritatea episoadelor, invitaţii vorbeau despre problemele lor de cuplu sau despre familie, expunând adultere, înşelătorii şi josnicii. 

Orientate de Jerry Springer, discuţiile se încheiau cu regularitate cu bătăi, protagoniştii fiind reţinuţi, doar pe moment, de agenţii de securitate prezenţi în platoul de filmare. 

Incitat, publicul reacţiona imediat şi, devenind euforic, începea adeseori să scandeze "Jerry! Jerry!". 

La sfârşitul anilor '90, emisiunea înregistra cea mai bună audienţă pentru programele diurne americane, devansând "Oprah", celebrul talk-show al realizatoarei şi prezentatoarei TV Oprah Winfrey. 

Popularitatea sa era alimentată de câteva episoade care au devenit de referinţă, precum cele care au prezentat o bătaie între prostituate şi proxeneţii lor şi o bătaie între câţiva membri ai Ku Klux Klan şi reprezentanţi ai asociaţiei Jewish Defense League, considerată "grup terorist" de FBI. 

"The Jerry Springer Show" a marcat atât de mult cultura populară anglo-saxonă, încât a devenit sursa de inspiraţie a unui musical, "Jerry Springer: The Opera", pus în scenă cu mare succes la Londra, începând din anul 2003. 

Emisiunea nu a mai fost la fel de populară începând cu anii 2010, însă era în continuare difuzată zilnic pe aproape întregul teritoriu al Statelor Unite, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel