Jens Stoltenberg: Referendumurile din cele patru regiuni reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Aceste pământuri sunt Ucraina

Jens Stoltenberg a avut o poziție fermă față de referendumurile din cele patru regiuni ucrainene.

Referendumurile din cele patru regiuni ocupate din Ucraina privind anexarea de către Rusia sunt „false” și reprezintă „o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, a declarat marți șeful NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a scris pe Twitter că a vorbit cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy „și a clarificat că Aliații NATO sunt neclintiți în sprijinul nostru pentru suveranitatea și dreptul la autoapărare al Ucrainei”.

„Referendumele false organizate de Rusia nu au legitimitate și reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Aceste pământuri sunt Ucraina”, a spus Stoltenberg, potrivit Al Jazeera.

Rusia ar dori să unească teritoriile ocupate în Ucraina, într-un nou district al Federaţiei Ruse

Rusia ar avea în vedere crearea unui nou district în cadrul Federaţiei Ruse prin unificarea teritoriilor ocupate (până la ora actuală) în Ucraina şi pe care l-ar putea numi 'Districtul Crimeea', relatează agenţia de presă ucraineană Unian, citând publicaţia rusă Vedomosti.

După aşa-zisele 'referendumuri' - marţi fiind ultima zi a votului care a început vineri - în Rusia ar putea să apară un nou district federal în componenţa căruia ar urma să intre teritoriile ucrainene anexate ilegal împreună cu peninsula Crimeea (anexată în 2014).

O declaraţie în acest sens a fost făcută pentru Vedomosti de către o sursă din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), apropiată autorităţilor proruse din Crimeea.

Moscova a organizat referendumuri în patru regiuni controlate integral sau parţial de armata rusă în Ucraina - în autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk (est), precum şi în regiunile Zaporojie şi Herson (sud).

La conducerea acestui nou district ar urma să fie numit Dmitri Rogozin, fostul şef al Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos), conform unor surse din cadrul administraţiei prezidenţiale de la Moscova.

Unul dintre interlocutorii publicaţiei ruse a declarat că o decizie în privinţa numirii lui Rogozin va fi luată în curând şi 'este foarte probabil ca aceasta să fie una pozitivă' (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel