Japonia, zguduită de alte două seisme puternice

seismograf
seismograf

lte două cutremure s-au produs joi în Japonia, la câteva ore după un seism cu magnitudinea de 7,3, a anunţat Agenţia meteorologică japoneză, care a exclus riscul unui tsunami care ar putea provoca pagube.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a avut loc joi, la ora 03.16 (miercuri, 20.16 ora României), la o adâncime de zece kilometri în Oceanul Pacific şi la aproximativ 400 de kilometri nord-est de Tokyo, a anunţat AFP, preluată de Mediafax. Acesta a fost urmat, 30 de minute mai târziu, de un cutremur cu magnitudinea de 6,1.

Potrivit agenţiei, aceste cutremure nu ar trebui urmate de un tsunami cu efect distructiv, deşi nivelul mării ar putea să prezinte variaţii.

Aceste noi cutremure s-au produs la câteva ore după un seism cu magnitudinea de 7,3 care nu a provocat victime sau pagube materiale. Acesta s-a produs miercuri, la ora 11.45 (04.45 ora României), la o adâncime de zece kilometri.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 6,6, a fost resimţit joi în regiunea Papua Noua Guinee, au anunţat seismologii, dar primele informaţii arată că nu sunt pagube materiale.

Epicentrul seismului se află într-o zonă cu acces dificil, la 27 de kilometri nord-est de oraşul Kandrian, pe insula New Britain, potrivit institutului american de geofizică (USGS). Acesta nu ar trebui să provoace un tsunami, susţine USGS.

Citeşte şi:

Cutremur puternic în Japonia. Coasta japoneză de la Oceanul Pacific, lovită de tsunami – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel