Japonia acordă 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, inclusiv România

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Japonia va acorda un ajutor umanitar de urgență în valoare de 100 milioane de dolari pentru Ucraina, dar și pentru țările vecine, inclusiv România.

Guvernul japonez a anunțat că va acorda un ajutor umanitar de urgență în valoare de 100 milioane de dolari pentru Ucraina, dar și pentru țările învecinate, inclusiv România.

Această măsură urmează să concretizeze asistența umanitară de urgență anunțată de prim-ministrul Fumio Kishida, pe 27 februarie, răspunzând nevoilor urgente în sfere precum adăposturi, sănătate și îngrijire medicală, WASH (apă, salubritate şi igienă), alimente, protecția copilului în Ucraina și în țările vecine, Polonia, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia și România, prin intermediul a șase organizații internaționale și ONG-uri japoneze.

Guvernul Japoniei, în colaborare cu comunitatea internațională, inclusiv cu membrii G7, va continua să ofere sprijin și să fie alături de poporul ucrainean care se află în dificultate, arată Ambasadei Japoniei la București, citând un comunicat al Ministerului de Externe de la Tokyo.

Obiectivele și repartizarea asistenței umanitare de urgență oferită prin intermediul unor organizații internaționale prezente în România sunt următoarele:

– Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF): protecția copilului, sănătate și îngrijire medicală, WASH (apă, salubritate şi igienă), educație (1,792,800 USD pentru România);

– Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM): adăposturi, articole nealimentare, sănătate și îngrijire medicală (473,900 USD pentru România); Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM): alimente (2 milioane USD pentru România, Republica Moldova, Slovacia; suma exactă pentru fiecare țară în parte încă nu a fost stabilită);

– Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM): logistică (2 milioane USD pentru Ucraina și țările învecinate; suma exactă pentru România încă nu a fost stabilită);

– Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR): adăposturi, produse nealimentare, protecție (12,8 milioane USD pentru Polonia, România, Republica Moldova, Slovacia, Ungaria; suma exactă pentru fiecare țară în parte încă nu a fost stabilită), scrie Calea Europeană.

China și-a exprimat o oarecare deschidere față de acordarea de ajutor militar și financiar Rusiei, scrie CNN

SUA au informații care sugerează că Republica Populară Chineză și-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi Rusiei asistența militară și financiară solicitată, au declarat pentru CNN un oficial occidental și un diplomat american. Nu este încă clar dacă China intenționează să ofere Rusiei asistență militară sau financiară ca parte a războiului său împotriva Ucrainei, au mai spus, pentru CNN, oficiali americani familiarizați cu informațiile.

Considerarea a fost detaliată într-o telegramă diplomatică transmisă aliaților din Europa și Asia, potrivit surselor.

Telegrama nu a precizat în mod definitiv dacă a fost acordată asistență. Un oficial a mai spus că SUA au avertizat prin telegramă că Republica Populară Chineză probabil va nega că este dispusă să ofere asistență.

Conducerea Partidului Comunitar Chinez nu este cu totul de acord cu privire la modul de răspuns la cererea de asistență a Rusiei, a spus una dintre surse. Doi oficiali au spus că dorința Chinei de a evita consecințele economice îi poate limita apetitul de a ajuta Rusia (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel