Japonia a interzis importul de aur din Rusia. Rudele lui Vladimir Putin, pe lista celor sancționați

Japonia a interzis importul de aur din Rusia. Rudele lui Vladimir Putin, pe lista celor sancționați / Foto: kremlin.ru
Japonia a interzis importul de aur din Rusia. Rudele lui Vladimir Putin, pe lista celor sancționați / Foto: kremlin.ru

Japonia a interzis importul de aur din Federația Rusă, precum și furnizarea de servicii de audit și consultanță.

Tokyo, în legătură cu situația din Ucraina, a aprobat interzicerea importului de aur din Rusia și furnizarea de servicii de încredere, contabilitate, audit și consultanță către Federația Rusă, transmite Ministerul de Finanțe al Japoniei, scrie Interfax. Potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul ministerului, detaliile interdicției de import vor fi stabilite ulterior de Ministerul Finanțelor.

Autoritățile japoneze au adăugat pe lista sancțiunilor și 57 de cetățeni ruși, precum și cinci alte persoane "implicate în destabilizarea estului Ucrainei".

Rudele lui Vladimir Putin, sancționate de Japonia

Potrivit unei comunicatului de pe site-ul Ministerului de Finanțe japonez, sancțiunile vor fi aplicate, în special, viceprim-ministrului rus Dmitri Grigorenko, violoncelistul, artistul popular al Federației Ruse Serghei Roldugin și soției sale, cu toții rude ale președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Pe listă au fost incluși și membrii consiliului de administrație al Severstal PJSC și Power Machines PJSC Alexei Mordashov - Marina, Kirill și Nikita Mordashov.

Pe listă a fost pus și președintele consiliului de administrație al societății pe acțiuni Rosgeologia, Serghei Gorkov, dar și directorul general al United Aircraft Corporation PJSC, Yuri Slyusar. 45 de militari ai Federației Ruse au fost, de asemenea, supuși sancțiunilor.

În plus, pe lista de sancțiuni mai figurează șeful administrației militaro-civil a regiunii Herson Volodimir Saldo și adjunctul său Kirill Stremousov, șeful administrației militar-civil a Melitopol Galina Danilchenko și alți doi cetățeni care, după cum se precizează în eliberare, „sunt direct implicați în destabilizarea estului Ucrainei”.

Companiile incluse pe lista sancțiunilor



De asemenea, șase companii din Rusia au căzut sub sancțiuni - JSC Concern VKO Almaz-Antey, Fondul de cultură strategică, precum și o serie de portaluri de informații, inclusiv SouthFront și Inforos.

Printre acestea, uzina de aviație din Novosibirsk (NAZ), V. P. Chkalova (o sucursală a companiei Sukhoi), Institutul de Cercetare Gradient, Uzina de Aviație Irkutsk și Uzina de Aviație Komsomolsk-on-Amur. Yu. A. Gagarin (KnAAZ).

Printre organizațiile din Belarus supuse sancțiunilor se numără Agat-system OJSC, BELTECHEXPORT CJSC, Minsk Wheel Tractor Plant, Defense Initiatives LLC și Trupele Interne ale Ministerului Afacerilor Interne din Belarus.

Printre altele, Japonia interzice exportul de mărfuri pentru 65 de organizații din Federația Rusă și 25 de companii din Belarus.

Marea Britanie a adăugat șase persoane și un site de știri pe listele de sancțiuni din Federația Rusă

Totodată, sursa citată anterior mai scrie că și autoritățile britanice au adăugat încă șase persoane și un site de știri pe listele de sancțiuni asociate cu Federația Rusă, potrivit unui document de luni al Trezoreriei Marii Britanii.

Următoarele persoane legate de mass-media au fost sancționate: Mihail Sinelin, Aelita Mamakova, Evgeny Glotov, Yuri Fedin, Daria Dugina și Alena Chuguleva.

În plus, listele includ site-ul United World International înregistrat în Turcia, care, potrivit Londrei, "răspândește dezinformarea în favoarea Rusiei". Sancțiunile impuse presupun înghețarea averilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel