Iubești cărțile? Amenajează-ți un colț de lectură confortabil și practic chiar la tine acasă (P)

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Vrei să ai propriul colț în care să fii doar tu, o cafea și o carte bună? Vrei un spațiu confortabil și liniștit în care să îți petreci câteva ore devorând cărțile preferate fără a fi deranjat? Iată câteva sfaturi despre cum poți face acest lucru.



Dacă preferați să vă odihniți printre rândurile cărților preferate, atunci aruncați o privire prin apartament pentru a vedea dacă puteți crea un colț de lectură confortabil, unde nu veți fi deranjat de nimeni. De ce veți avea nevoie?

Alegeți locul potrivit 

Un colț gol și nefolosit din living, dormitor sau chiar din balcon este ideal pentru a crea un colț de lectură. Un aspect important atunci când alegeți locul, este ca acesta să fie într-o zonă liniștită a locuinței, unde nu veți fi întrerupt în mod constant sau deranjat de ecranul televizorului. Puteți separa colțul dvs. de restul camerei cu un paravan, de exemplu.

Fotoliile confortabile reprezintă baza

Alegeți un fotoliu confortabil, astfel încât să vă puteți concentra asupra poveștii captivante, nu asupra durerii de spate. Alegerea depinde de cât de mult spațiu aveți la dispoziție. Așezați un beanbag sau un fotoliu în colțurile mai mici (în mod ideal, cu un taburet pe care să vă întindeți picioarele). Fotoliul trebuie să aibă un spătar suficient de înalt, un șezut larg și cotiere.

Dacă spațiul vă permite, nu ezitați să cumpărați un șezlong sau o canapea variabilă care vă va permite chiar și să vă întindeți. Atunci când alegeți modelul, asigurați-vă că țineți cont de designul camerei, astfel încât colțul să arate armonios.

Nu trebuie să lipsească o mica bibliotecă

Colecția de cărți este mândria fiecărui cititor. Alegeți dimensiunea bibliotecii în funcție de mărimea colțului de lectură, de numărul de cărți pe care le dețineți și de cât de repede crește colecția dvs. Dacă nu aveți suficient spațiu, optați pentru rafturi de perete. Dacă spațiul nu vă limitează în niciun fel, nu ezitați să cumpărați o bibliotecă până la tavan. Puteți chiar să vă gândiți și la varianta unui perete cu rafturi, în felul acesta separați colțul de restul spațiului, într-un mod inteligent și practic. Pe Biano.ro veti gasi numeroase biblioteci practice si multifunctionale, într-o gama variată de dimensiuni, culori si modele.

Asigurați-vă o lumină corespunzătoare

Este ideal să ai suficientă lumină naturală pentru a citi. Dar structura apartamentului nu permite întotdeauna acest lucru. Oricum, nu uitați de lampa de podea pe care o veți folosi în zilele ploioase sau seara. Poziționați luminile astfel încât să nu umbrească lectura și, în același timp, lumina sa nu fie îndreptată spre dumneavoastră. Vă recomandăm să alegeți o lampă cu variator pentru a putea seta intensitatea luminii.

Măsuță pentru cafea

Dacă îți place să savurezi un ceai, o cafea sau o ciocolată caldă atunci când lecturezi, este o idee bună să ai un loc unde să îți așezi cana. Așadar, ideal ar fi să așezi lângă fotoliu o măsuță, pe care să pui atât gustările, cât și cartea.

Accesorii care completează atmosfera

Timpul de lectură trece cu totul altfel, nici nu îți dai seama când au trecut câteva ore. Și pentru că, probabil, nu te vei mișca prea mult în acest timp, vei aprecia cu siguranță pernele care te vor ajuta să te relaxezi, precum și pătura călduroasă în care te vei cuibări. Poți crea o atmosferă relaxantă cu lumânări parfumate sau plante naturale. Dacă îți plac atât lumânări cât și plantele, ai grijă cum le așezi, plantelor nu le place căldura degajată de lumânările aprinse.

Într-un colț de lectură trebuie să te simți relaxat și confortabil. Amenajează-l în culori calde și evită accesoriile și decorațiunile care ți-ar putea distrage atenția în mod inutil. Alege doar lucruri care te vor ajuta să te deconectezi și să te bucuri de lectură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel