Italia: Primul senator de culoare din istoria ţării

foto: Iwobi Tony / @IwobiTony
foto: Iwobi Tony / @IwobiTony

 Liga Nordului va avea primul senator de culoare din istoria Italiei.

Primul senator de culoare din istoria Republicii Italiene, Tony Iwobi, a fost ales din partea Ligii Nordului, partidul de extremă dreapta şi antiimigraţie, transmite AFP.

'Dragi prieteni, cu mare emoţie vă anunţ că am fost ales senator al Republicii. După mai mult de 25 de ani de bătălii în marea familie a Ligii, o nouă mare aventură va începe', a scris Iwobi pe contul său de Facebook.

'Mulţumirile mele se îndreaptă către Matteo Salvini, un mare lider care a dus Liga în poziţia de primă forţă' a dreptei italiene, a adăugat el. Rezultatele oficiale ale scrutinului şi numele aleşilor vor fi anunţate peste câteva zile, după ce justiţia se va pronunţa în câteva cazuri litigioase, dar Tony Iwobi nu pare implicat în niciunul din acestea.

[cityeste si]

Barieră importantă împotriva rasismului

Tony Iwobi, de origine nigeriană şi religie catolică, are 62 de ani şi a sosit în Italia în 1976. A condus o firmă de informatică, lansându-se în politică în 1993 în rândurile Ligii Nordului, unde din 2014 răspunde de dosarul imigraţiei. Într-un interviu din 2014 a declarat că a ales Liga, la acea epocă o mişcare autonomistă, datorită voinţei acestui partid de a lupta pentru federalism în Italia.

'Nigeria are 36 de state autonome şi confederate. Este un proiect care funcţionează în Africa, de ce n-ar funcţiona aici?', remarca el. Referitor la imigraţie, Iwobi are idei clare, subliniind că 'integrarea este făcută şi din îndatoriri, nu doar din drepturi'.

'Din punctul meu de vedere, Matteo Salvini şi Liga reprezintă o barieră importantă împotriva rasismului. Discriminarea ia naştere tocmai atunci când proliferează imigraţia clandestină, care este anticamera injustiţiei sociale şi a insecurităţii', declara el în momentul lansării candidaturii pentru un loc în Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel