Italia, îngenuncheată de gripă. Cel mai grav val din ultimii 15 ani. ”Nu am mai văzut ceva similar”

Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels

Este criză în spitalele din Italia, una care depășește proporțiile pandemiei de COVID-19. 

Spitalele din Italia se află sub presiune din cauza celui mai grav val de gripă înregistrat în ultimii cel puţin 15 ani, au avertizat vineri profesioniştii italieni din sectorul sanitar, transmite agenţia Xinhua, conform Agerpres. 

Numărul pacienţilor care s-au prezentat la camerele de gardă din Italia a crescut cu 20-30% în ultimele zile, în principal cu cazuri grave de gripă, potrivit Federaţiei Italiane a Autorităţilor Sanitare şi a Spitalelor (FIASO).

”Din păcate, asistăm la cazuri grave de pneumonie în unităţile de terapie intensivă, nu din cauza infecţiilor COVID, ci a consecinţelor gripei”, a declarat Rai News 24 preşedintele FIASO, Giovanni Migliore.

"Trebuie să fim în continuare prudenţi pentru că în următoarele săptămâni ne aşteptăm să ne confruntăm cu impactul redeschiderii şcolilor (în ianuarie) asupra spitalelor", a adăugat el.

Într-un alt raport dat publicităţii joi, FIASO a precizat că internările în spitale pentru COVID-19 au fost în scădere pentru a patra săptămână consecutiv, cu o reducere de 22% a numărului de pacienţi în prima săptămână din 2024 comparativ cu săptămâna precedentă.

"De asemenea, numărul pacienţilor cu COVID-19 trimişi la secţiile de terapie intensivă a scăzut cu 27% în acea săptămână, iar incidenţa lor raportat la numărul total de pacienţi din secţiile de terapie intensivă a scăzut de la 6% la 5,5%", a precizat FIASO.

"Acesta este cel mai grav sezon de gripă din ultimii 15 ani şi nu am mai văzut ceva similar, nici măcar în aceeaşi perioadă anterioară", a declarat la începutul acestei luni, pe reţeaua socială X, Matteo Bassetti, directorul Clinicii de boli infecţioase de la Policlinica San Martino din Genova. El a pus acest val de cazuri de gripă pe seama ratelor scăzute de vaccinare, în special în rândul persoanelor cele mai fragile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel