Italia a reacționat după atacul asupra Ucrainei și suspendă testarea vaccinului Sputnik

Vaccin anti-Covid (pexels)
Vaccin anti-Covid (pexels)

Italia suspendă testarea vaccinului anti-Covid produs de Sputnik 

Regiunea italiană Lazio a reacționat la atacul asupra Ucrainei, iar primul răspuns este suspendarea testării vaccinului Sputnik, serul anti-Covid produs de către Rusia, notează Mediafax, citând Quatidiano.

Mai mult decât atât, regiunea condusă de Nicole Zongaretti rupe relațiile cu Institutul rus Gamaleya, care de un an experimenta vaccinul la Roma, în colaborare cu cercetătorii de la Institutul Spallanzani.

Vezi și: Război Rusia-Ucraina. Update: Odesa ar fi atacată din nou cu rachete - Video /Live text

Indonezia începe testarea propriului vaccin anti-COVID

Testele pentru vaccinul 'Merah Putih' ('Roşu-Alb', culorile drapelului naţional) sunt efectuate de Universitatea Airlangga şi Biotis Pharmaceuticals Indonesia. Autorităţile speră, în cazul în care testele se vor dovedi concludente, ca vaccinul să poată fi autorizat la mijlocul anului, a subliniat ministrul sănătăţii, Budi Gunadi Sadikin, informează AFP, citat de Agerpres.

'Am discutat despre aceasta cu preşedintele şi el şi-a dat acordul pentru ca acest vaccin să poată fi distribuit ţărilor care au nevoie de el', a spus Sadikin, care se afla la Suranaya, la circa 800 de kilometri est de Jakarta.

Prima şi a doua fază a testelor se vor face pe 90 şi respectiv 405 adulţi. Potrivit decanului Universităţii Airlangga, Mohammad Nasih, vaccinul a fost certificat ca fiind 'halal' de Consiliul indonezian al teologilor musulmani (ulema), principalul organism religios în majoritatea ţărilor musulmane. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel