ISU Prahova: Controale în şcoli, descoperite 163 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor

ISU Prahova anunţă, vineri, că în urma controalelor efectuate în unităţile de învăţământ din judeţ în perioada premergătoare începutului de an şcolar au fost găsite 163 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor.

"În perioada 2- 6 septembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Şerban Cantacuzino al judeţului Prahova a desfăşurat 54 acţiuni de control şi activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţile de învăţământ. Pe timpul verificărilor au fost depistate 163 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, 68 dintre acestea au fost soluţionate pe timpul controlului, iar 95 nu au fost soluţionate", precizează ISU Prahova.

Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 163 de avertismente.

"De asemenea, în perioada menţionată, echipaje de pompieri militari ale celor şase subunităţi de intervenţie au efectuat 217 misiuni de recunoaştere în teren, la instituţii de învăţământ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ. Toate aceste activităţi, desfăşurate sub coordonarea cadrelor unităţii noastre, au ca scop asigurarea climatului de siguranţă în şcoli, dar şi instruirea copiilor, tinerilor şi personalului din cadrul unităţilor de învăţământ cu privire la modul corect de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă", mai informează ISU Prahova.

Conform sursei citate, la nivelul judeţului Prahova nu există autorizaţie de securitate la incendiu pentru un număr de 51 de clădiri, respectiv 21 grădiniţe, 26 şcoli, trei săli de sport şi un internat.

"Deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii", susţine ISU Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel