Israelul, acțiune incendiară care va înfuria SUA

Guvernul israelian al lui Benjamin Netanyahu plănuiește să construiască 1.000 de locuințe suplimentare în părți ale Ierusalimului pe care palestinienii le revendică, în ciuda avertizărilor SUA că astfel de acțiuni vor "otrăvi atmosfera".

Acțiunea, dezvăluită de premierul israelian Benjamin Netanyahu, este prima dintr-o serie mai amplă referitoare la construirea de noi așezări în Ierusalimul de Est și Cisiordania. 

Măsura este de natură să tensioneze relațiile americano-israeliene, aflate deja la un nivel scăzut, reflectat și de ultimele întâlniri ale președintelui Barack Obama cu premierul Benjamin Netanyhau.

"Guvernul a decis să avanseze planurile privind construirea a peste 1.000 de unități în Ierusalim - aproximativ 400 în Har Homa și circa 600 în Ramat Sholmo", a spus luni un oficial al cabinetului Netanyahu.

Netanyahu, dezlănțuire brutală în fața liderilor lumii, la ONU

Anunțul a fost criticat imediat de ministru de Finanțe, Yair Lapid, membru al partidului de stânga Yesh Atid, care a avertizat că planurile lui Netanyahu vor deteriora relațiile cu americanii. "Acest plan va conduce la o criză serioasă în relațiile SUA-Israel și va dăuna poziției mondiale a Israelului", a spus Lapid.

Israelul se confruntă cu critici crescânde ale comunității internaționale cu privire la ridicarea de noi așezări, multe țări calificând procesul drept ilegal.

Decizia Israelului de a accelera planurile pentru construirea de locuinţe în Ierusalimul de Est şi continuarea colonizării evreieşti vor provoca o "explozie", a avertizat luni un lider al Fatah, partidul preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas.

Lovituri în lanț pentru Israel. Presiune imensă pe umerii lui Netanyahu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel