Netanyahu, dezlănțuire brutală în fața liderilor lumii, la ONU

Foto: AFP
Foto: AFP

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a susținut un discurs caustic în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, în care a avertizat că Hamas și Statul Islamic sunt "ramuri ale aceluiași copac otrăvit", pentru că ambele caută să domine lumea prin teroare, asemenea naziștilor. 

Netanyahu l-a atacat virulent și pe liderul palestinian Mahmoud Abbas, care a acuzat Israelul de crime de război în Fâșia Gaza. Netanyahu a replicat că Hamas a comis "adevăratele crime de război" în Gaza când ales să folosească civili pe post de scuturi umane, potrivit AP.

Premierul israelian a susținut că lupta Israelului împotriva Hamas și campania militară a SUA împotriva Statului Islamic sunt parte a aceleiași cauze - înfrângerea extremismului islamic.

Benjamin Netanyahu i-a criticat pe liderii mondiali deoarece condamnă Israelului pentru războiul cu Hamas, dar îl sprijină pe Obama în bătălia cu militanții Statului Islamic.

"Evident, ei nu înțeleg faptul că ISIS și Hamas sunt ramuri ale aceluiași copac otrăvit. Când vine vorba de scopul final, Hamas e ISIS și ISIS e Hamas", a arătat Netanyahu.

Netanyahu a spus că ISIS, Hamas și mișcările extremiste musulmane, de la Al-Qaida și nigerienii de la Boko Haram la somalezii al-Shabab și libanezii Hezbollah, împărtășesc țelul de a impune islamismul militant în lume. Premierul israelian i-a comparat cu "o altă ideologie fanatică care s-a instalat la putere în urmă cu opt decenii" - nazismul.

Netanyahu, atacat dur de Bill Clinton

Pentru a putea să apărăm pacea și securitatea globală "trebuie să înlăturăm acest cancer până nu e prea târziu", a precizat Netanyahu.

Următorul inamic regional al Isrelului intrat sub tirul lui Netanyahiu a fost Iranul, pe care îl acuză că asistă grupări teroriste și că își dezvoltă programul nuclear. "E ceva să confrunți militanții islamiști înarmați cu puști Kalașnikov. Este cu totul altceva să confrunți militanți islamiști înarmați cu arme de distrugere în masă", a afirmat Netanyahu.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a fost și el prins sub avalanșa de critici a lui Netanyahu. El a spus că numele Consiliului pentru Drepturile Omului un "oximoron" și a acuzat organismul că a devenit un "consiliu pentru drepturile teroriștilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel