Israel, jurnaliști arestați. Acuzații de implicare în Hamas

Armata israeliană a arestat luni în Cisiordania patru palestinieni de la postul de televiziune Al-Quds, apropiat de mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP. 

Sindicatul jurnaliştilor palestinieni a anunţat că persoanele arestate sunt directorul postului de televiziune, Alaa Rimawi, şi trei jurnalişti. 


Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a ordonat la începutul lunii iulie ca postul de televiziune să fie înscris pe lista israeliană a 'organizaţiilor teroriste'. 

Arestările au avut loc noaptea şi au fost confiscate echipamente şi un vehicul, a declarat un purtător de cuvânt al armatei. 

Sindicatul jurnaliştilor palestinieni a afirmat la rândul său că au fost confiscate două vehicule, în plus faţă de echipamente, între care şi o cameră video. 

Alaa Rimawi şi doi dintre jurnalişti locuiesc în Ramallah, în Cisiordania ocupată, în timp ce a patra persoană locuieşte dintr-un sat din apropiere. Cei patru au fost arestaţi în locuinţele lor, au spus colegii. 

Armata israeliană susţine că cele patru persoane 'sunt suspectate că au instigat la ură (prin intermediul) canalului de televiziune Al-Quds interzis'. 

'S-a dovedit că există legături între Hamas şi acest canal de televiziune', a cărui conducere se află în Liban, a adăugat armata. 

Armata israeliană a lansat o serie de operaţiuni împotriva mass-mediei palestiniene pe care o acuză de instigare la violenţă, atragându-şi critici din partea organizaţiilor pentru apărarea libertăţii presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel