Israel. Creștin, angajat la Ministerul de Externe

Israel
Israel

Israelul, stat predominant evreu, a numit primul său ambasador arab creştin, a anunţat vineri Ministerul de Externe israelian, informează dpa. George Deek va reprezenta Israelul în Azerbaidjan din vara anului 2019, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Deek şi-a terminat pregătirea diplomatică şi a lucrat anterior ca ambasador adjunct în Nigeria şi Norvegia, a adăugat purtătorul de cuvânt. Deek, în vârstă de 34 de ani, s-a născut într-o familie arabă creştină din Tel Aviv. El a studiat dreptul internaţional la Universitatea Georgetown din Washington şi a început să lucreze ca avocat în Israel în 2007.

Cunoaște patru limbi

În prezent, el este consilier al directorului general al Ministerului de Externe la Ierusalim. Potrivit comunicatului ministerului, Deek vorbeşte fluent limbile ebraică, arabă şi engleză şi de asemenea vorbeşte şi limba franceză. Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, numirea lui Deek este un simbol pentru 'integrarea israelienilor din diferite medii în reprezentarea Israelului'. El a mai spus că Deek este singurul creştin ce lucrează pentru Ministerul de Externe. Azerbaidjanul este situat la Marea Caspică şi se învecinează cu Rusia la nord şi Iranul la sud. Israelul şi Iranul se consideră reciproc duşmani de moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel