Iranul lansează aplicație matrimonială pentru burlacii care vor căsnicii de durată

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Iranul a lansat o aplicație matrimonială pentru a crea noi căsătorii de durată în republica islamistă în care se confruntă simultan cu o scădere a numărului de uniuni civile și o rată a natalității tot mai mică.

Conform BBC, aplicația se numește Hamdan și înseamnă „companion” în persană, fiind dezvoltată de o filială a Organizației pentru Propaganda Islamică din Iran. În descrierea aplicației se spune că se utilizează inteligența artificială pentru a găsi potriviri „doar pentru burlacii care vor o căsătorie permanentă” și o singură soție.

Aplicațiile matrimoniale și de acest gen sunt populare în Iran, dar acum doar Hamdan va rămâne legală în această țară. Legea iraniană pedepsește oricum relațiile sexuale consensuale dacă sunt în afara căsătoriilor.

Utilizatorii trebuie să aibă identitatea verificată și vor avea consultanți maritali vreme de patru ani după căsătorie

Așa cum se arată pe site-ul web al aplicației, utilizatorii vor trebui să-și verifice identitatea prin documente și să facă un test psihologic înainte să-și caute un partener cu care își va lega destinele. Atunci când apare o potrivire, aplicația „pune în legătură familiile, în prezența unor consultanți”, care vor „acompania cuplul pentru patru ani după căsătorie”.

Șeful Institutului Cultural Tebyan, care a dezvoltat aplicația, a spus că aceasta va crea familii sănătoase într-un moment în care valoriile sunt amenințate de „diavol” și de inamicii iranienilor. Din statistici reiese că 307.300 de căsătorii și 99.600 divorțuri au fost înregistrate în Iran între martie și decembrie 2020, iar în 2008 la fiecare opt căsătorii exista un divorț.

Iranul a început producția de uraniu îmbogățit, în ciuda îngrijorărilor comunității internaționale

Iranul a reînceput producția de uraniu îmbogățit, îngreunând tratativele de reinstaurare a acordului antinuclear din 2015. Iranul a început procesul de producție de uraniu îmbogățit, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea unei arme nucleare, a raportat Organizația Națiunilor Unite, citată de BBC. 

Teheranul a transmis către Agenția Energiei Atomice faptul că a început producția, uraniul urmând a fi folosit pentru un reactor de cercetare. Oficiali britanici, francezi și germani spun că noua producție de uraniu îmbogățit a Iranului poate pune în pericol noile tratative privind reinstituirea acordului nuclear din 2015. Statele Unite ale Americii au numit acest fapt „un nefericit pas înapoi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel