Iranul, avertizat ferm de către șeful Statului Major isrelian

avioane_israel
avioane_israel

Şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Benny Gantz, i-a avertizat miercuri seară "pe cei care cred că pot eradica Israelul" că vor suporta ”greutatea puterii militare" a Israelului, aluzie la Iran, relatează AFP.

[caption id="attachment_223813" align="aligncenter" width="531"] Sursa foto: IMEMC[/caption]

"Cei care cred că pot distruge Israelul şi care iau decizii în sensul acesta se vor confrunta cu puterea armatei israeliene", a declarat generalul Benny Gantz, potrivit unui comunicat militar, informează Realitatea.net.

Generalul Gantz a precizat, în mesajul adresat Teheranului, că ameninţările cu care se confruntă "Israelul şi locuitorii săi" sunt "rezultatul unei evaluări eronate a armatei israeliene şi a capacităţilor acesteia".

În timpul unei ceremonii de omagiu pentru militarii căzuţi la datorie din brigada de elită "Golani", șeful Statului Major a avertizat în continuare: "În lumina acestor ameninţări, avem pregătită la frontierele noastre o armată din care fac parte cei mai curajoşi militari şi comandanţi din lume".

Declarațiile generalului Benny Gantz survin unor afirmații ale oficialilor politici și ale unor analiști, pro sau contra unui atac militar israelian împotriva Iranului, cu sau fără ajutorul Statelor Unite, afirmații care au creat un climat febril în Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel