Iranul a reușit să copieze drona capturată de la americani

Drona Hezbollah, care a pătruns pe teritoriul israelian, este o copie a unui aparat american, fabricată în Iran, a declarat un reprezentant al Gărzii Revoluţionare Islamice din Iran.

În decembrie 2011, deasupra Iranului a fost doborâtă drona RQ-170 Sentinel. Potrivit reprezentantului Gărzii, Hezballah a lansat mai multe astfel de drone în Israel cu scopul de a cerceta şi aduna informaţii.

Totodată, ministrul iranian al Apărării, Ahmad Vahidi, a declarat că drona, care a pătruns în Israel, nu este nici de departe cel mai performant model elaborat de inginerii iranieni.

La începutul anului, militarii iranieni au anunţat descoperirea principiilor de funcţionare a dronei americane capturate de ei RQ-170 Sentinel şi începerea copierii ei.

 Potrivit şefului detaşamentului aerospaţial al Gărzii Revoluţionare a Iranului, inginerii iranieni  au reuşit să obţină accesul la informaţiile care se păstrau în sistemele computerizate ale RQ-170 Sentinel, interesate de modul de funcționare  fiind Rusia și China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel