Ion Țiriac a primit Placheta de Onoare a MAI

Ion Țiriac a primit, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru sprijinul constant acordat acestei instituţii şi pentru contribuţia adusă la promovarea sportului românesc, a tenisului şi a imaginii României în lume. 

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că Ion Ţiriac va dona clubului "Dinamo" un patinoar, care se va numi "Ion Ţiriac".

În cadrul ceremoniei, ministrul Oprea i-a mulţumit lui Ion Ţiriac pentru avionul echipat medical pe care acesta l-a donat Serviciului Mobil de Urgenţe Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul MAI.

"Este un om modest, un om care a ajutat şi ajută în continuare foarte mult. Pentru Ministerul Afacerilor Interne, a donat un avion care este folosit pentru intervenţii SMURD sau pentru misiuni speciale", a precizat vicepremierul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea. A adăugat că Ion Ţiriac este "o legendă a sportului românesc, un om care a făcut performanţă în sport şi s-a implicat în activităţi caritabile, un patriot care a promovat întotdeauna imaginea României în lume".

Patinoar pentru clubul Dinamo

"Domnia sa va dona Clubului "Dinamo", sportului românesc, un patinoar (...) Vreau să vă spun că acest patinoar va fi numit "Ion Ţiriac". Cred că este expresia patriotismului domnului Ion Ţiriac, a faptului că se simte legat de o instituţie fundamentală a statului român - Ministerul Afacerilor Interne şi de un club de legendă - clubul "Dinamo". Am discutat cu doamna Lipă, am discutat cu juriştii noştri şi, de astăzi, facem toate demersurile legale ca să putem îndeplini acest proiect", a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

"Nu am uitat niciodată că aici, în această instituţie, m-am format, şi de aici am învăţat mândria de a fi român", a spus Ţiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel