Iohannis - PNL. Nicolae Robu: Ne-am îndepărtat

Preşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu, a declarat vineri că PNL trebuie să se reapropie de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu care partidul a câştigat prezidenţialele din 2014 şi cu care şi-ar dori să câştige şi cel de-al doilea mandat la Cotroceni, din 2019. 

Liberalul timişean a afirmat că acţiunile tot mai bine punctate ale preşedintelui Klaus Iohannis demonstrează faptul că PNL a făcut o alegere bună a candidatului, în 2014. 

Nu e în regulă că după ce am câştigat alegerile prezidenţiale din 2014 cu Klaus Iohannis candidat al PNL pentru Preşedinţia României, mai departe am fost cam paraleli, noi cu preşedintele Klaus Iohannis. Noi am căzut într-un fel de apatie şi de atitudine pur reactivă la PSD, iar Klaus Iohannis a punctat din ce în ce mai bine, exercitând funcţia de preşedinte al României de o manieră excelentă, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă. 

În opinia sa, PNL trebuie să se reapropie de preşedinte, pentru că şi alegerile prezidenţiale din 2019 se apropie, iar dacă se întârzie acest moment, va fi prea târziu şi va exista riscul pierderii alegerilor, atât de către PNL, cât şi de Klaus Iohannis. 

Sigur, Constituţia României îl determină pe preşedinte să se disocieze de partid în momentul în care preia funcţia, dar nu trebuie să fim atât de ipocriţi încât să ne prefacem că nu mai e cazul să fie legături speciale între noi şi preşedinte. Sigur, aceste legături trebuie să se încadreze în limitele constituţionale, a subliniat Robu, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, Nicolae Robu a apreciat că o candidatură a lui Dacian Cioloş la prezidenţialele din 2019 ar încurca planurile PNL, dar cu siguranţă ar rupe din voturi" de pe culoarul dreptei. 

El a mai afirmat că simte o amorţeală în partid de câţiva ani buni, deşi există potenţial foarte ridicat, oameni foarte valoroşi, dar nu merge ceva în PNL. Trebuie să ne punem în mişcare potenţialul pe care îl avem pentru a deveni mult mai mult decât am fost, decât suma celor două partide care formează azi PNL. Suma 15 plus 15 trebuia să dea 40, dar a dat 20, a mai punctat reprezentantul PNL Timiş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel