Iohannis: Pe 6 aprilie se întâmplă la Bucureşti

Klaus Iohannis a anunţat marţi că pe 6 aprilie, la Bucureşti, va avea loc o conferinţă internaţională pe tema rolului majorităţii şi al opoziţiei într-o societate democratică veritabilă, la care va participa secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

'România este un susţinător fervent al valorilor Consiliului Europei, cu precădere al celor privind statul de drept, valori care sunt câteodată supuse unor provocări în unele state membre. Astfel, mi-am exprimat părerea că este nevoie, mai mult decât oricând, să sprijinim - la cel mai înalt nivel - standardele şi valorile Consiliului Europei. Din acest motiv, împreună cu domnul secretar general (n.r. al Consiliului Europei), vom inaugura, sub patronaj comun, pe 6 aprilie, la Bucureşti, o Conferinţă Internaţională, organizată în colaborare cu Comisia de la Veneţia, pe tema Rolul majorităţii şi al opoziţiei într-o societate democratică veritabilă', a spus Iohannis, după întrevederea cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Şeful statului a menţionat că împreună cu oficialul european şi-a exprimat 'îngrijorarea în legătură cu actualul context politic dificil din Europa, marcat de ascensiunea extremismului, populismului, xenofobiei, intoleranţei şi naţionalismului, precum şi de încercări de a acţiona împotriva valorilor democratice fundamentale'. 'Am căzut de acord că este esenţial să acţionăm cu fermitate, inclusiv folosind instrumentele Consiliului Europei, pentru a combate aceste fenomene', a spus Iohannis, care l-a asigurat pe secretarul general al Consiliului Europei de angajamentul său personal în acest scop. El l-a informat pe secretarul general şi cu privire la sprijinul României pentru proiectul unui viitor Summit al şefilor de stat şi de guvern din Consiliul Europei, care să fie organizat în Franţa, în anul 2019. 'Aştept cu interes să cooperăm în vederea pregătirii acestui eveniment, din postura exercitării Preşedinţiei Consiliului UE', a precizat Iohannis, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel