Iohannis, lansare ”România Educată”. Coita, Cristache, Herjeu, mesaje explozive!

Președintele Klaus Iohannis a revenit la promisiunile din campanie și a lansat ”România Educată”, cu precizarea că nu e program electoral. 

Reacțiile au curs pe Facebook. 

Iată ce au scris Ionuț Cristache, Radu Herjeu și Alex Coita: 

Alex Coita, analist politic: ”În sfârșit, Klaus Iohannis a găsit un subiect pe care se simte confortabil să îl abordeze. Un proiect pe o temă esențială pentru România, venit însă prea târziu pentru a fi relevant pentru acest mandat și prea devreme pentru a avea impact în viitoarea campanie electorală. Mai mult, este un proiect care nu poate fi pus în practică fără dialog politic susținut. Cu toate acestea, aducerea în atenție a temei educației este o inițiativă de salutat, mult mai convergentă cu rolul constituțional al Președintelui decât acela de surogat de opoziție parlamentară. Am asistat așadar la un moment de normalitate. Acestea ar trebui să fie dezbaterile din România de azi: despre cum construim pentru viitor. Din păcate, orice astfel de inițiativă are șanse limitate de succes cât timp fundațiile acestei țări sunt șubrede și vulnerabile. Fără a repara fundamentele statului, vom suferi mereu de sindromul meșterului Manole.”

Radu Herjeu, membru CNA: ”Văd că prezidentu' și-a amintit de promisiunile din campanie, taman bine înainte de următoarea campanie. Ceva cu România Educată. Presupun că va fi vorba despre înlocuirea sistemului de învățământ de stat (vai, de stat!) cu cel particular, al meditațiilor de tip liberal și norocos, nu? Am voie să n-am încredere în nicio strategie promovată de cineva care s-a dovedit a fi doar adeptul formei fără fond? Abia aștept să constat că greșesc!”

Ionuț Cristache, jurnalist de televiziune, TVR 1: ”Daca iesea Iohannis si zicea, "bai, ochii la mine, va invat pe toti cum sa va faceti 6 case din meditatii" era mai credibil! Asa... o sa vedem, o sa dezbatem, o sa facem, ne mai auzim prin 2030! Deci, unde ramaseseram?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel