Iohannis, la şedinţa CSM de marţi. Prezenţa preşedintelui, cerută

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Asociaţia de procurori Iniţiativa pentru Justiţie îi cere preşedintelui Iohannis să participe la şedinţa CSM de marţi, când are loc validarea rezultatelor concursului de şef al Inspecţiei Judiciare.

Asociaţia de procurori sustine ca procedura de alegere a sefului IJ a fost viciata de Lia Savonea, presedintele CSM, Evelina Oprina si Victor Alistar, ambii membri ai Consiliului.

"Solicitarea noastra este motivata de faptul ca la punctul 3 de pe ordinea de zi, anuntata in seara zilei de vineri, 10.05.2019, se gaseste 'Validarea rezultatelor concursului pentru numirea in functia de inspector sef al Inspectiei Judiciare' - concurs organizat in perioada 21 decembrie 2018 28 martie 2019, cu privire la care avem motive temeinice de considera ca a fost viciat prin actiunile a trei membri ai comisiei de concurs: Lia Savonea (presedinte al CSM), Evelina Oprina si Victor Alistar (membri CSM), in sensul favorizarii unicului candidat, Netejoru Lucian (fost inspector-sef al Inspectiei Judiciare si actual inspector-sef interimar gratie interventiei Guvernului prin OUG nr. 77/2018)", se arata intr-o scrisoara transmisa de asociatie luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel