EXCLUSIV  Iohannis, discurs PNL. Chirieac, prima reacție

Iohannis
Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că, prin discursul avut la congresul PNL, președintele Iohannis dă cale liberă lui Dacian Cioloș să fie candidatul dreptei la alegerile prezidențiale. 

Bogdan Chirieac observă că Iohannis a intrat într-un orizont de așteptare negativ și vede o posibilă candidatură a lui Cioloș la alegerile prezidențiale, în locul actualului președinte, drept o amenințare la adresa României.

"Nu mi s-a părut că domnul Iohannis a avut un discurs nou, nici că i-a însuflețit în mod real pe liberalii din sală și, cu fiecare apariție publică nouă, arată că nu va ajunge în turul al doilea la alegeri.

Îmi este tot mai clar că reprezentatul dreptei la prezidențialele de anul viitor este domnul Cioloș, umăr la umăr cu domnul Tăriceanu.

Cu siguranță însă este de preferat domnul Iohannis, domnului Cioloș. Domnul Iohannis a eșuat în primul său mandat să fie un președinte memorabil, un președinte bun care să fi încheiat măcar ororile  făcute de Traian Băsescu. Dar cu bune și rele, măcar îl cunoaștem. Rău cum a făcut Traian Băsescu... nu a făcut Klaus Iohannis.

După anul acela de guvernare al domnului Cioloș, dacă acesta ajunge președinte, îmi este teamă inclusiv pentru integritatea teritorială a României. Orizontul ăsta de așteptare negativ în care a intrat Iohannis, foarte greu, foarte greu poate fi inversat. Am văzut multe personalități care nu au mai reușit să iasă din acest orizont negativ," a declarat Bogdan Chirieac pentru DC News.   

Iohannis, atac la PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, că situaţia generală din România este 'proastă', menţionând că nu-i face plăcere să facă această afirmaţie având în vedere funcţia pe care o deţine.

"Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva fiindcă sunt preşedintele Românie şi mi-aş dori tare mult să mă adresez unei adunări şi să spun: dragi mei, României îi este bine, doar poate cu ajutorul vostru ajungem şi acolo", a spus Iohannis.

El a subliniat că PSD a câştigat alegerile parlamentare cu 'promisiuni mari'.

"Au promis că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă, că vor creşte pensiile şi salariile, că toţi vor avea locuri de muncă şi că în general va fi atât de bine cum nu s-a văzut vreodată, dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să lucreze la cu totul altceva, au început, şi cred că pentru politicieni nu a fost o surpriză, să demonteze justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD! Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă justiţia sub controlul politic al PSD şi încearcă şi acum. Au încercat să inhibe lupta anticorupţie, dar ea va continua. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă totuşi altceva şi au pus în operă o păcăleală prin care le-au explicat oamenilor că le cresc salariile şi pensiile, dar ele nu au crescut. Şi acolo unde totuşi suma pe fluturaşul de salariu a fost puţin mai mare, bucuria a fost de foarte scurtă durată, fiindcă din urmă, printr-o politică economică proastă, prin gestionarea proastă a finanţelor ţării, PSD a reuşit să aducă la viaţă inflaţia, au început să crească dobânzile şi acea mică creştere de care iniţial s-au bucurat unii a dispărut. Ce a rămas? O ţară care este din ce în ce mai dezamăgită, o ţară care aşteaptă soluţii", a susţinut Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel