Iohannis-Dăncilă. Chirieac: O nouă ÎNFRUNTARE politică

Bogdan Chirieac spune că din întâlnirea care va avea loc la Cotroceni între președintele Iohannis și premierul Viorica Dăncilă nu va rezulta nimic altceva decât o nouă înfruntare politică. 

"Pentru România nu va rezulta nimic, va fi doar o nouă înfruntare politică. Este clar că președintele Iohannis așa a ales să-și exercite mandatul prezidențial, în conflict cu toată lumea. A ales același model ca al fostului președinte Traian Băsescu. Nu a contat faptul că a existat un deceniu pierdut în istoria României, iată că lucrurile merg în aceeași direcție. Președintele l-a chemat pe ministrul de Externe, astăzi la Cotroceni. A ieșit premierul, doamna Dăncilă și a spus că nu va merge pentru că ministrul de externe este în echipa ei, este subordonatul dumneaei. Ce putea să facă președintele? A revenit la normalitate și a spus să vină și primul ministru, numai că este același premier căruia îi cere demisia atât oficial cât și folosind cuvinte nepotrivite care au sunat ca o amenințare. Cum credeți că pot ieși în consens de acolo? Ce ar însemna acest consens, ca președintele să spună că a greșit și că nu mai dorește demisia premierului Dăncilă? Nu se va întâmpla acest lucru," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

O suspendare l-ar ajuta pe Iohannis

Totodată, analistul spune că o procedură de suspendare a președintelui l-ar revigora din punct de vedere electoral și că tocmai de aceea coaliția de guvernare exclude o astfel de inițiativă.

"Singura șansă ca președintele Iohannis să mai prindă turul doi al alegerilor prezidențiale alături de candidatul PSD ar fi să fie suspendat acum. Este singura sa șansă. Ar fi un balon de oxigen politic care l-ar opri din cădere pe președinte. Același lucru, dacă țineți minte s-a întâmplat cu Traian Băsescu în 2007, atunci când a fost suspendat și a revenit cu 75 % și abia cu statul subteran a primit în traistă 100 000-200 000 de voturi ca să fie președinte încă un mandat. În cazul președintelui Iohannis, nu s-ar întâmpla nimic altceva decât să se coalizeze întreaga masă anti PSD a țării. Din această cauză, domnul Dragnea exclude orice suspendare. Problema este că vom fi ca în cazul guvernului tehnocrat, când nu s-a făcut nimic, tocmai pentru ca publicul să vadă incompetența acestora și s-a văzut apoi, PSD a luat aproape 50 %," a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel