Ioana Constantin: Frig și sărăcie. Românii nu sunt în echipa câștigătoare

Foto: Facebook Ioana Constantin
Foto: Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin (PMP) face o analiză "la rece", în pragul iernii, a situaţiei din România. 

"În timp ce premierul ne vorbește despre Ratingul de țară, stabilitate și ce bine trăim, coșul zilnic e aproape cu 15% mai scump, pentru 7 români din 10 salariul nu ajunge de la o lună la alta, pensionarii aleg între facturi și medicamente, iar prețurile la energie și gaze au explodat - ofertele la energie sunt în unele cazuri și de 5 ori mai mari. Creșterea prețurilor la energie, gaze, combustibil a produs scumpiri în lanț, iar pentru operatorii economici măsurile de sprijin nu sunt consistente în raport cu nevoile reale.

În timp ce banii din Fondul de Rezervă au mers către primarii din echipa câștigătoare, orașe întregi din România au rămas fără apă caldă și căldură, inclusiv sectoare ale Municipiului București.

În timp ce pensiile speciale au rămas neatinse, restul pensionarilor nu au primit nici măcar indexarea, iar azi aleg între plata facturilor uriașe și a cumpăra mâncare și medicamente.

Domnul Cîțu și echipa domniei sale sunt rupți de realitatea românilor, de realitatea orașelor și comunelor din România. Este revoltătoare lipsa de empatie cu românii și lipsa de solidaritate cu firmele românești. Românii nu trăiesc mai bine, firmele nu o duc mai bine. Cei mai mulți români încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta.

Azi, guvernul interimar are mai puține pârghii, dar întreaga vară trebuiau pregătite măsuri care să protejeze cetățenii si firmele: Legea Consumatorului Vulnerabil a fost întârziată nepermis si este o bătaie de joc birocrația la care sunt supuși oamenii, măsurile pentru firme se dovedesc mai repede a fi măsuri benefice tot pentru companiile din energie, reducerile de TVA și plafonarea întârzie, indexarea pensiilor nu s-a dat, salariile nu mai țin pasul cu scumpirile, iar instituțiile statului au închis ochii în fața speculei si jafului din domeniul asigurărilor și de pe piața de energie. Guvernul, Parlamentul și Președintele trebuie să revină la realitate. România reală e la fel de înghețată și săracă în multe zone ca acum 30 de ani", transmite Ioana Constantin printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel