Academia Română. Ioan Aurel Pop cumulează funcția de rector la Babeș-Bolyai

Ioan Aurel Pop
Ioan Aurel Pop

Intelectualul ardelean va păstra funcția de rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în paralel cu poziţia de preşedinte al Academiei Romane.

Senatul Universităţii Babeș-Bolyai a ținut o şedinţă extraordinară la care s-a discutat despre posibilitatea ca rectorul Ioan Aurel Pop, ales președinte al Academiei Române, să continue să conducă prestigioasă instituției de învățământ superior din centrul Ardealului. Cu majoritate covârşitoare, senatul universitar a decis că Ioan Aurel Pop poate ocupa în paralel cele două funcţii.

Președintele Senatului UBB l-a susținut

Profesorul Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeș-Bolyai și totodată preşedinte al Senatului UBB, și-a îndemnat colegii să-l susțină pe Ioan Aurel Pop.

Rector până la sfârșitul mandatului

„A fost exprimată ideea că am fi onorați să rămână la conducerea Universității până la încheierea mandatului, domnul academician Ioan Aurel Pop și-a exprimat acceptul pentru a continua, altfel o zonă de noi alegeri sau conducere interimară ar fi putut duce la unele perturbări atât ale procesului educațional și ale actului de conducere a Universității”, a declarat prof. Chirilă pentru Radio Cluj, citat de site-ul napocanews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel