Întrevedere Macron-May. Precizări privind BREXIT

Întrevederea Macron-May nu este o încercare de discuţii în paralel privind Brexitul, precizează un oficial francez.

Preşedintele francez Emmanuel Macron are încredere deplină în Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, iar întâlnirea de vineri cu premierul britanic Theresa May nu este o încercare de a purta discuţii în paralel pe acest subiect, a declarat joi un oficial al preşedinţiei franceze, relatează Reuters.

Oficialul francez a afirmat că Emmanuel Macron sprijină pe deplin răspunsul rezervat al lui Barnier la propunerile Marii Britanii privind viitoarea sa relaţie cu UE după ieşirea anul viitor din blocul comunitar. '(Întâlnirea de vineri) nu este o negociere, nu este un substitut pentru negocierile conduse de Michel Barnier', a afirmat oficialul francez în cadrul unei conferinţe de presă.

Întâlnire la Fortul Brégançon

Marţi, Palatul Elysee a anunţat că preşedintele francez Emmanuel Macron o va primi vineri pe şefa guvernului britanic Theresa May la Fortul Brégançon (sudul Franţei), reşedinţa de vară a preşedinţilor Republicii Franceze. După o întâlnire de lucru, Theresa May şi soţul ei Philip vor fi invitaţi la o cină privată de către cuplul Macron la această reşedinţă unde Emmanuel Macron îşi va petrece vacanţa de vară. Palatul Elysee nu a oferit nicio agendă a discuţiilor.

Vezi și: Emmanuel Macron-Theresa May, întâlnire la reședința de vară. Agenda discuțiilor, secretă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel