Întâlnire Putin - Dodon. Președintele moldovean, declarații ca în vremea URSS

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a scris pe Facebook că a avut în cursul zilei o întrevedere la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin, căruia i-a mulțumit sincer și a scuzat Occidentul pentru acuzele anti - Rusia.

După cum era de așteptat Dodon l-a lăudat pe președintele rus. 'Am exprimat recunoştinţă pentru eforturile depuse de Preşedintele rus şi pentru sprijinul acordat în soluţionarea problemelor ce ţin de creşterea considerabilă a exporturilor de produse agricole din Moldova pe piaţa rusă în anul 2017. De asemenea, în numele a multor zeci de mii de cetăţeni moldoveni am adus mulţumiri pentru soluţionarea unui şir de probleme legate de ridicarea restricţiilor care au fost impuse cetăţenilor Republicii Moldova de către serviciile migraţionale', a scris Dodon.

Şeful statului moldovean a menţionat că 'o atenţie sporită a fost acordată problematicii transnistrene'. 'Am remarcat rezultatele pozitive în soluţionarea unui bloc întreg de probleme cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceşti paşi consolidează în mod consecvent şi eficient încrederea între Tiraspol şi Chişinău. Contactele cu liderii regiunii transnistrene vor fi continuate', a anunţat preşedintele moldovean.

'Am dat o apreciere declaraţiilor cu caracter antirusesc care au fost adoptate în ultimele săptămâni la diferite paliere internaţionale şi au vizat rolul procesului de pacificare în Republica Moldova. În calitate de şef al statului, am relevat caracterul cu totul politizat al acestora, care contravine situaţiei reale din Republica Moldova. Declaraţiile unilaterale făcute de la înaltele tribune nu corespund stării de lucruri cu privire la operaţiunea de pacificare din Moldova şi fac parte din lupta politică internă şi poziţionare în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova', potrivit postării lui Dodon de pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel