ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ Raul Castro - Barack Obama în Panama, pentru Summitul Americilor

Președintele cubanez Raul Castro a sosit joi seară în Panama unde urmează să participe pentru prima dată la un Summit al Americilor în cursul căruia va avea o întâlnire istorică foarte așteptată cu omologul său american Barack Obama.

Televiziunea locală a arătat imagini cu Castro sosind la bordul unui avion al companiei naționale cubaneze pentru a asista vineri și sâmbătă la summitul celor 35 de șefi de stat ce va înregistra prima participare a țării comuniste după prima sa ediție în 1994.

Președintele Statelor Unite Barack Obama a sosit de asemenea joi seară în Panama pentru a lua parte la Summitul Americilor, reuniunea celor 35 de șefi de stat ce urmează să pecetluiască apropierea istorică între Washington și Cuba, notează AFP.

Citește și: SUA: CUBA, retrasă în curând de pe lista țărilor teroriste. Decizia pozitivă ar urma să fie luată în scurt timp

În timpul acestui summit, care se ține vineri și sâmbătă, Obama se va întâlni cu omologul său cubanez Raul Castro, o premieră între un președinte cubanez și unul american după 1956.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel