SUA: CUBA, retrasă în curând de pe lista țărilor teroriste. Decizia pozitivă ar urma să fie luată în scurt timp

Departamentul de Stat de la Washington urmează să recomande în câteva zile retragerea Cubei de pe lista țărilor acuzate că susțin terorismul.

Președintele Barack Obama a ordonat ca prezența Cubei pe această listă să fie reexaminată, după lansarea, pe 17 decembrie, a procesului de normalizare între cele două țări.

Liderul de la Casa Albă va pleca mâine în Jamaica și apoi în Panama, unde va participa la Summitul Americilor, ca și omologul său de la Havana, Raul Castro.

Prezența Cubei pe lista țărilor care sprijină terorismul este unul din principalele puncte sensibile în negocierile deschise între cele două state pentru restabilirea relațiilor diplomatice.

Ben Rhodes, consilierul adjunct pe probleme de securitate națională al președintelui Barack Obama, a declarat marți că se așteaptă ca o decizie să fie luată în scurt timp, menționând însă că nu are "niciun control asupra calendarului stabilit de Departamentul de Stat".

Citește și: Barack Obama: Ar fi un eșec al președinției mele

Întrebată în legătură cu informațiile difuzate de CNN, o sursă apropiată administrației de la Washington a declarat: "Nu am primit nicio recomandare din partea Departamentului de Stat. Reexaminarea continuă. Nu putem face niciun comentariu legat de sensul recomandării lor".

După anunțul recomandării Departamentului de Stat, aceasta va fi supusă aprobării președintelui Barack Obama. Urmează apoi o perioadă de 45 de zile în timpul căreia chestiunea va fi examinată spre avizare de Congres, fără ca parlamentarii să se poată opune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel