Instanţa supremă anulează amenda primită de Iohannis de la CNCD

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea preşedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primită în mai 2020 de la CNCD.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea preşedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primită în mai 2020 de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma unor declaraţii pe care le-a făcut privind un proiect de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc.

Iniţial, Curtea de Apel Bucureşti a respins în ianuarie 2021 solicitarea preşedintelui, însă Instanţa supremă a admis recursul lui Iohannis şi a anulat decizia CNCD.

„Admite recursul declarat de recurentul - reclamant preşedintele României Klaus Werner Iohannis - prin Administraţia Prezidenţială împotriva sentinţei nr. 100 din 29 ianuarie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea. Anulează Hotărârea Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării nr.443/20.05.2020. Definitivă”, se precizează în hotărârea instanţei.

Pe data 20 mai 2020, preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat de Colegiul director al CNCD cu o amendă de 5.000 lei pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională. În aceeaşi zi, şeful statului a anunţat că va contesta în instanţă decizia CNCD, considerând că hotărârea prin care a fost sancţionat este una 'profund politică'. Pe 29 aprilie 2020, Klaus Iohannis declara: Jo napot kivanok, PSD' ('Vă doresc o zi bună, PSD'). 

Citește și...

Preşedintele Klaus Iohannis a eliberat din funcţie mai mulţi judecători

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcţie şase judecători.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului le-a eliberat din funcţie ca urmare a pensionării pe:

Adriana Caplan - judecător cu grad profesional de Tribunal la Judecătoria Câmpulung;

Elena Alina Austrianu - judecător cu grad profesional de Curte de apel la Judecătoria Câmpulung, preşedintele acestei instanţe; 

Sanda Diaconescu - judecător la Judecătoria Câmpulung;

Ana-Cristina Lăbuş - judecător, preşedintele Tribunalului Iaşi;

Ana Gârlonţa - judecător la Tribunalul Braşov.

Şeful statului l-a eliberat din funcţie şi pe judecătorul Constantin Popescu, preşedintele Secţiei a II-a civilă a Curţii de Apel Craiova, ca urmare a neacordării avizului anual al Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii necesar pentru menţinerea în funcţie după împlinirea vârstei de 65 de ani. De asemenea, preşedintele a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Carmen-Camelia Ţuicu cu Ministerul Afacerilor Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel