Inspecţia Judiciară, reacție față de eventuale nereguli în controlul de la DNA

Conducerea Inspecţiei Judiciare nu a fost sesizată cu privire la eventuale nereguli în derularea verificărilor de la DNA şi a aflat din presă despre conţinutul unei note transmise Consiliului Superior al Magistraturii de către coordonatoarea echipei de control, Elena Rădescu, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

"De la începutul controlului şi până în prezent, doamna inspector nu a solicitat să poarte vreo discuţie cu nicio persoană din conducerea Inspecţiei Judiciare şi nici cu a prezentat vreun punct de vedere cu privire la eventuale nereguli în derularea controlului. Conducerea Inspecţiei Judiciare a aflat din presă despre conţinutul acestei note, până la această oră nefiind comunicată oficial", a precizat Alin Alexandru.

El a adăugat că la nivelul conducerii instituţiei s-a aflat despre intenţia inspectorului Elena Rădescu de a sesiza CSM dintr-o adresă primită de la DNA.

"Inspectorul şef a aflat despre intenţia doamnei inspector de a sesiza Consiliul Superior al Magistraturii dintr-o adresă comunicată de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în data de 28 august. În continuare au fost solicitate doamnei inspector lămuriri cu privire la conţinutul sesizării, însă aceasta a indicat conducerii IJ să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii sau chiar Procurorului General al României, căruia i-ar fi fost adresată în vederea sesizării în calitate de titular al acţiunii disciplinare", a mai spus purtătorul de cuvânt al IJ.

Conform aceleiaşi surse, un punct de vedere al IJ pe acest subiect ar urma să fie prezentat ulterior, după analiza conţinutului sesizării trimise către CSM.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, coordonatoarea echipei care a făcut controlul la DNA, inspectorul Elena Rădescu, a trimis CSM o notă în acuza o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate, iar pe două colege de lipsă de tact.

Inspecţia Judiciară a finalizat pe 25 august controlul la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel