Înregistări Berbeceanu. SCANDAL monstru. Gâdea: Dacă vreți, închideți telefonul! Antena 3 nu este pe prietenii, este pe adevăr

A fost scandal monstru la Antena 3 după ce Mihai Gâdea a prezentat mai multe înregistrări cu Traian Berbeceanu.

Jurnalistul a continuat, la Sinteza zilei, seria dezvăluirilor despre comisarul Traian Berbeceanu, după ce luni seară a difuzat o înregistrare cu Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba, care i se destăinuia procurorului DIICOT, Costel Chirilă, că a fost nevoit să închidă dosarul ce viza compania Kronospan, dosar de siguranță națională din mafia lemnului, din lipsă de resurse.

Apoi, marți seară, la Sinteza zilei, Mihai Gâdea a difuzat un interviu acordat de fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureșan, cu privire la motivele care l-au făcut să îl ancheteze pe comisarul Traian Berbeceanu.

Conform declarațiilor lui Mureșan, mai mulți oameni de afaceri din Hunedoara ar fi prejudiciat statul prin evaziune fiscală. Aceștia ar fi avut acces la informații secrete din interior, în baza cărora au reușit să ascundă parte din afaceri.

La un moment dat, au intrat în direct prin telefon Dumitru Coarnă, reprezentantul lui Traian Berbeceanu în acel dialog și fostul șef DIICOT Alba Iulia, procurorul Ioan Mureșan. Mihai Gâdea a spus că Traian Berbeceanu nu a vrut să intre în dialog, prin telefon.

Ioan Mureșan a afirmat că motivul pentru care a fost pus sub acuzare este acela că a deranjat un cerc de interese economice din județul Hunedoara, cerc "grupat în jurul unei organizații masonice".

În schimb, Dumitru Coarnă a ținut să demonteze toate acuzațiile aduse comisarului Berbeceanu.

"Aceste lucruri au fost discutate în 2013-2014. Acea înregistrare era o discuție între Traian Berbeceanu și un procuror din care a rezultat ruperea unei ordonanțe de reținere. (...) Acel dosar a fost deschis din oficiu de Traian Berbeceanu în martie 2013 și a fost clasat, urmând să îl deschidă în toamnă, dar nu a mai avut timp", a spus Dumitru Coarnă, la Antena 3.

Fostul șef al DIICOT Alba a ținut să sublinieze că Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată având la dosar trei fapte de trădare în trei situații diferite, nu doar cazul prezentat la Sinteza zilei.

Spiritele s-au încins, iar Dumitru Coarnă a ridicat vocea, moment în care Mihai Gâdea a cerut să fie oprit din vorbit.

"Opriți-l pe domnul Coarnă! Vorbiți singur dacă nu încercați să avem un dialog. În condițiile în care apar informații noi - înregistrări, interceptări, documente, o notă secretă - trebuie să tratăm subiectul. Antena 3 nu este pe prietenii, este pe adevăr, pe fapte și pe lege", a zis Mihai Gâdea.

"Dacă mă lăsați să termin o frază îmi exprim părerea. Dacă nu, închid și las pe ceilalți să vorbească", a zis Dumitru Coarnă.

"Dacă vreți, închideți! Am o rugăminte. Dumneavoastră puteți avea un dialog civilizat sau pentru faptul că au apărut aceste informații ați devenit așa, dintr-o dată, vulcanic? Tocmai v-am luat la telefon ca să auzim ambele părți. Am dorit să intre în direct domnul Berbeceanu, dar nu a vrut. Vă las să spuneți o frază atunci când doresc eu. Spuneți acum", a spus Mihai Gâdea. 

Apoi, spiritele s-au mai calmat și dialogul a fost purtat într-un mod elegant, bazat pe argumente.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel