Înmormântarea Regelui Mihai. Chirieac: "M-aș simți mai în siguranță dacă Principesa Margareta...”

Unitatea de care au dat dovadă toţi factorii politici şi administrativi în ziua înmormântării Regelui a fost un remarcabil act de reprezentare a României în faţa naţiunilor lumii.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ceremoniile funerare, alături de alţi învitaţi, în studiourile Romania TV, remarcând că "România a livrat o imagine cu totul altfel astăzi. Faţă de brandul nostru de ţară - autofabricat - acesta cu corupţia, cu delăsarea, cu punerea deoparte... am venit cu o cu totul şi cu totul altă imagine. De la nobleţea familiei regale, până la capetele încoronate care ne-au vizitat, până la prestaţia impecabilă a liderilor politici şi terminăm cu Patriarhul Daniel. Acea unitate formidabilă a românilor manifestată de la Palatul Regal până la Catedrala Patriarhală... o mare de oameni uniţi în idei, în gândire."

Ce va fi după aceste zile triste şi încărcate de istorie, vom vedea, cu speranţa că ne va fi bine. Vor fi, din partea familiei regale, 40 de zile de doliu, incepând de mâine. Dar, tot de mâine românii se vor întoarce la treburile curente. "Mâine seară lucrurile vor sta cu totul altfel. Vom redeveni ceea ce suntem acum", a remarcat Chirieac.

"Aveam mare nevoie de Majestatea Sa anul viitor, 2018, anul Centenarului, care va fi un an îngrozitor de greu pentru România ca stat unitar, în opinia mea. Toate lucrurile sunt pregătite pentru ca România să nu termine cu bine acest an sau să înceapă fisurile fundamentale pentru 2020. Prezenţa Majestăţii sale ar fi fost absolut necesară."

Inmormantarea Regelui Mihai

Regretul care a marcat ceremoniile funerare

"Singurul meu regret este că sicriul Majestăţii Sale nu a fost coborât şi pe pământ transilvan... că avionul acela militar nu a aterizat la Cluj, pentru ca scriul să fie adus apoi la Peleş. Putea fi adus cu trenul... oprea şi în gara Sinaia." a comentat analistul.

"M-aș simți mai în siguranță dacă Principesa Margareta s-ar numi regină”

Multă lume se întreabă ce urmează acum, mai ales în viziunea Princepelui Nicolae, cel scos din linia de moştenire a Coroanei Regale, de chiar bunicul său, Regele Mihai.

"Eu, în ţara mea, m-aş simţi mai în siguranţă dacă custodele coroanei s-ar numi regina Margareta. Eu l-am văzut pe Majestatea Sa. În mod excepţional am avut şi bucuria de a-i întâlni personal pe Majestatea Sa regele şi pe Majestatea Sa regina. Eu l-am văzut pe Majestatea Sa anunţând costodele coroanei şi următorul în linia de succesiune la tron pe Principesa Margareta. Pentru mine, deocamdată, acest lucru este suficient şi cu siguranţă avem nevoie de tranziţie. Până ne vom lămuri cu prinţul Nicolae. Cred că această "platoşă" pe care am văzut-o la Bucureşti (prezenţa reprezentanţilor Caselor regale din întreaga lume - n.r.) este mult mai importantă decât scutul de la Deveselu. Reprezentanţii a 42 de case regale au fost aici, cu prinţul Charles în frunte, este impresionant." a precizat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel