Înlocuitorul lui Michael Flynn, despre strategia SUA

Noul consilier pe probleme de securitate națională, care îl înlocuiește pe demisionarul Michael Flynn, cu care Liviu Dragnea a avut o întâlnire înainte de învestirea lui Donald Trump, a prezentat planurile sale cu privire la strategia militară pe care SUA va trebui să o adopte în contextul mondial actual. 

În unul din ultimele sale discursuri în calitate de șef al armatei din urmă cu trei săptămâni, generalul McMaster a vorbit despre potențialul plan strategic al SUA cu privire la problemele de securitate globale. 

Generalul a vorbit că în situația contextului unor strategii sofisticate concepute de Rusia și China, lumea se află în fața unui posibil război, cu cele mai mari șanse din ultimii 70 de ani. 

Ideea că "SUA trebuie să câștige din nou" a fost deja lansată chiar înainte ca președintele Trump să îl adopte ca slogan de campanie. Acesta este unul din consensurile dintre Casa Albă și noul consilier pe probleme de securitate. 

Generalul spune că tehnologizarea militară nu va duce numai la folosirea unor forțe convenționale minime, ci și la o altă mentalitate cu folosirea intensivă a forțelor speciale sau a dronelor. McMaster spune că este nevoie să integreze toate elementele puterii: militare, politice/diplomatice și economice pentru înfruntarea pericolelor cu care se confruntă lumea în zilele noastre.

În al doilea rând, Generalul s-a referit la abordarea greșită a administrației Obama, conform căreia lumea se află într-un sistem de autocalibrare, ceea ce a dus la o politică externă mai umilă, conform telegraph.co.uk.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel