Înlocuitor Tăriceanu la Senat. Mutări BOMBĂ pe scena politică. Chirieac: Prima etapă de rupere

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o serie de precizări importante marți, înainte de alegerea din Senat în contextul demisiei lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu. PSD l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa. De asemenea, Alina Gorghiu este propunerea PNL.

„PSD are majoritate în Senat. Va fi o primă etapă de rupere a ALDE. Mulți senatori ALDE se vor alătura lui Teodor Meleșcanu. Din grupul de 20 de parlamentari ALDE, se așteaptă ca cel puțin zece, dacă nu 12 parlamentari să se alăture PSD. Nu în sensul că vor intra în acest partid, ci că vor sprijini PSD în Parlament. Cred că lucrul acesta o determină și pe doamna Dăncilă să meargă, săptămâna viitoare, în Parlament pentru restructurare. În cazul acesta, are nevoie de jumătate + 1 din numărul voturilor celor prezenți, nu din majoritatea calificată, deci nu are nevoie de 233 de voturi. Dacă vor fi mai fi parlamentari bolnavi sau plecați – și ar putea să fie și de la PNL, UDMR, grupul minorităților naționale - este posibil ca doamna Dăncilă să-și restructureze Guvernul în Parlament, absolut democratic", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, marți, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Previziuni".

„Ca partid, ALDE este validat în mai multe rânduri de alegeri. Are o moștenire liberală importantă. În vremurile cumplite ale războiului româno-român, nu că s-ar fi terminat în momentul acesta, dar în vremurile acelea cumplite, ALDE a avut poziția liberală corectă, adică împotriva abuzurilor. ALDE există, plus că are structuri în teritoriu. Problema ALDE nu este pragul de la europarlamentare, ci că a luat această decizie privind Pro România fără să se consulte suficient în interiorul propriului partid. ALDE rămâne ca partid, sunt convins de lucrul acesta. În plus, schimbarea lui Călin Popescu-Tăriceanu este foarte dificilă. Domnul Tăriceanu are o influență mare în ALDE. Jumătate, o treime din partidul numit ALDE înseamnă Călin Popescu-Tăriceanu. Lucrurile se complică.

Dar acum este important că un număr mare de parlamentari ALDE va sprijini Guvernul Dăncilă în Parlament", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel