Indonezia, avion prăbușit. Raportul preliminar, într-o lună

Comitetul indonezian pentru siguranţa transporturilor va difuza într-o lună un raport preliminar privind prăbuşirea fatală a unui avion Lion Air, a anunţat luni preşedintele acestui comitet, citat de dpa.

 Boeing-ul 737 MAX 8 s-a prăbuşit în Marea Java după 13 minute de la decolarea de pe Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta pe 29 octombrie. Toate cele 189 de persoane aflate la bord sunt considerate moarte. 'Într-o lună vom difuza un raport preliminar ce conţine datele şi faptele pe care le-am colectat în ancheta noastră', a declarat Soerjanto Tjahjono, şeful Comitetului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (KNKT).

Identificarea cadavrelor continuă

Potrivit lui Soerjanto, anchetatorii au descărcat 69 de ore de date de pe înregistratorul de date de zbor al avionului (FDR). 'Studiem şi verificăm datele din FDR', a spus el. El şi-a exprimat speranţa că înregistratorul de voce în carlingă (CVR), care încă lipseşte, va fi găsit în curând. 'Datele din CVR sunt foarte importante pentru a stabili cauza accidentului', a declarat el. Echipele de căutare au strâns 134 de pungi conţinând părţi de corp uman scoase din mare, a anunţat la rândul său Muhammad Syaugi, şeful Agenţiei Naţionale de Căutare şi Salvare, Poliţia a reuşit să identifice doar 14 cadavre. Până acum, echipele de cercetare au reuşit să recupereze mai multe bucăţi desprinse din corpul principal al avionului, inclusiv cauciucurile din faţă şi spate şi două turbine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel