Indonezia: 300 de răniţi în ciocniri între protestatari şi Poliţie

Peste 300 de persoane au fost rănite în ciocniri între protestatari şi poliţie în capitala Indoneziei, Jakarta, în timpul unei manifestaţii împotriva propunerilor de modificare a codului penal despre care criticii afirmă că ar ameninţa libertăţile civile, a anunţat miercuri poliţia, citată de DPA.

Poliţia a tras cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa aproximativ 3.000 de studenţi adunaţi marţi în faţa clădirii parlamentului şi cerând parlamentarilor să retragă proiectul noii legi a codului penal. Cel puţin 254 de studenţi au fost spitalizaţi pentru scurt timp, în timp ce alţi 11 sunt încă trataţi, a declarat şeful poliţiei din Jakarta, Gatot Eddy Pramono, într-o conferinţă de presă miercuri, adăugând că 39 de poliţişti au fost de asemenea răniţi. Ciocniri între forţele speciale de poliţie şi protestatari care aruncau cu pietre au avut loc de asemenea în oraşul Makassar, în Sulawesi, şi la Medan, în Sumatra, potrivit televiziunilor locale.

Camera Reprezentanţilor urma să aprobe marţi proiectele de revizuire ale codului penal, dar a decis să amâne votul la cererea preşedintelui Joko Widodo. Parlamentarii au amânat de asemenea deliberările asupra altor trei proiecte de lege controversate, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al parlamentului, Bambang Soesatyo. În virtutea noii legi, sexul consensual în afara căsătoriei va fi pedepsit cu până la un an de închisoare, în timp ce un cuplu care trăieşte împreună fără a fi căsătorit ar putea face închisoare până la şase luni. Orice insultă adusă preşedintelui sau vicepreşedintelui ar putea fi pedepsită cu până la patru ani şi jumătate de închisoare. Acest lucru a fost dezincriminat de Curtea Constituţională în 2016 după o contestaţie legală a cetăţenilor. Protestatarii au cerut de asemenea guvernului revocarea recentelor revizuiri la o legislaţie ce reglementează comisia anticorupţie considerând că ar putea slăbi grav independenţa acestui organism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel